Iskreno priznanje

Dajan Kiton bolovala od bulimije: Jela sam kao da ne postoji sutra, a onda bih sve to povratila!

Osećala sam nezasitu glad i hranila sam svoju zavisnost od hrane. Za sebe sada kažem da sam zavisnica koja je uspela da se reši svoje zavisnosti na vreme, ali uvek ću biti zavisnica, smatra legendarna glumica
Vip priča
22:08h Autor:
Dajan Kiton bolovala od bulimije: Jela sam kao da ne postoji sutra, a onda bih sve to povratila!
Foto: Reuters

Oskarovka Dajan Kiton je gostujući u jednoj emisiji ispričala da se na početku karijere borila sa bulimijom. Imala je 22 godine kad je igrala u mjuziklu "Kosa" na Brodveju i kada su joj rekli da mora da smrša pet kilograma. Tu je počela četvorogodišnja agonija koju je uzrokovala bulimija.

"Osećala sam nezasitu glad i hranila sam svoju zavisnost od hrane. Za sebe sada kažem da sam zavisnica koja je uspela da se reši svoje zavisnosti na vreme, ali uvek ću biti zavisnica", smatra Dajan (68) i opisuje kako je izgledala njena bolest:

"Jela sam kao da ne postoji sutra. Za večeru bih smazala celu kantu pržene piletine, nekoliko porcija krompirića s nekim masnim sirom i kečapom, spremila bih i nekoliko polukuvanih večera koje se samo podgreju u mikrotalasnoj pećnici, popila minimum litar nekog gaziranog soka, a za desert sam jela bombone, celu tortu i pitu od banane. Nakon što bih sve to strpala u sebe, povratila bih", napisala je glumica u svojoj knjizi "Let's Just Say It Wasn't Pretty".

Dajan kaže da je u to vreme unosila više od 20.000 kalorija dnevno. Taj period sada opisuje kao najgori deo svog života. Iako je bila vitka, osećala se, kaže, gojaznom, bila je sama sebi debela, a kad su joj u pozorištu rekli da mora da smrša, uverenje da je debela postalo je još jače.

Sada joj je jasno da je u mlađim danima radila dosta stvari koje nije trebalo. Mnogo se šminkala i nosila je ekstenzije u kosi. Glumica kaže da upravo zbog toga danas izgleda tako kako izgleda i to nakon što je šminkeri "sređuju" minimum sat vremena. Srećna je što nije bila ni na kakvim estetskim zahvatima niti bi to ikad učinila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs