Cro dance kraljica

90IH GODINA, BILA JE NAJPOPULARNIJA PEVAČICA OVIH PROSTORA: Razvela se, odala se alkoholu, a onda se PREPORODILA!

Kaže da je zahvalna poseti Indije, zahvaljujući kojoj se "spustila na zemlju" i shvatila da "nije ništa posebno"

Vip priča
Autor:
90IH GODINA, BILA JE NAJPOPULARNIJA PEVAČICA OVIH PROSTORA: Razvela se, odala se alkoholu, a onda se PREPORODILA!
Foto: Printscreen/youtube/ivana Banfic Ibee

Ivana Banfić, koju smo svi najviše upamtili po hit duetu "Godinama", koji je snimila sa Dinom Merlinom, danas živi daleko od reflektora i studija. Osim provokativnim i upečatljivim stihovima, ova pevačica estradu '90-ih obeležila je i dotad neviđenom estetikom, te originalnim vizualnim identitetom na sceni, a ni kritika javnosti nije je sprečila u daljem pomeranju granica.

Na vrhuncu karijere, kada je već krunisana kao "cro dance" kraljica, Ivana se udala za menadžera Roberta Magića. Nakon 12 godina braka usledio je razvod, a za Ivanu težak period, budući da je obolela od alkoholizma.

U tom periodu, Ivana se odlučuje na dva puta - lečenje od zavisnosti i Indija, i reklo bi se da se sa oba puta vratila izlečena. Indija je upotrebila svu svoju magiju, koja je na Ivanu i te kako imala uticaj, pa se pevačica sa puta vratila preporođena.

"Tamo mi se desio lični rast - ta zemlja potpuno je srušila moj ego razmažene zvezde u koju sam se polako počela pretvarati - proputovanje Indijom spustilo me na Zemlju, shvatila sam da nisam ništa posebno, da nisam nikakva diva...

Dobila sam i naučila toliko toga, prvenstveno, da se kroz život može i treba kročiti s osmehom na licu i pozitivnim stavom. Toga sam danas itekako svesna - ja, koja sam uvek otvoreno govorila o estetskim zahvatima, koja sam povećala grudi pa izvadila silikone, sad vlastitom telu samo mogu reći 'oprosti mi zbog svega što sam ti radila', uz zaključak da nešto slično više nikad ne bih ponovila. Kad prihvatiš vlastite negativnosti i mane, a izabereš put istine i imaš otvoreno srce puno ljubavi prema sebi i drugima, lakše je živeti bez straha," zaključuje Banfić za Juitarnji.

Ivana je danas srećna i ponovo udata, a sa svojim suprugom Krunom Ladišićem koji je u Indiji i zaprosio otputovala je na ovo za nju čarobno mesto još u decembru.

Tajno su se venčali i želeli da postanu roditelji, međutim usledio je težak period. Prva trudnoća Ivane, koja je tada već godinama žudela za detetom, nije prošla dobro. Imala je spontani pobačaj.

"Bilo je tužno, bolno prihvaćanje svega toga, ali ja sam borac i prihvatila sam sve što se dogodilo. Isplakali smo se, otišli na hodočašće do Marije Bistrice. Pešačili smo 64 kilometra i tamo sam zapalila sveću za tu malu dušicu. U molitvi sam pronašla mir," rekla je svojevremeno Ivana za "Hello".

Ubrzo je stigla sreća u vidu njenog sina Jana.

"Suočila sam se sa drugom trudnoćom, a potom i velikim strahom da se ne ponovi isti scenario. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, srećan i veseo. Srećna sam i zahvalna na tom velikom daru," ispričala je tada.

Boraveći u Indiji, donela je važnu odluku da postane vegan.

"U šetnjici i razgovoru s mladim bikonjom. Tu su kravice slobodne i žive u prirodi. Mirne su i mazne. Toliko su nežne i smirene. Totalno drugačije od onih naših nesretnih zatvorenih u štale. S pretužnim očima. Bila sam prisutna kada se jedan mladi par svađao i nešto je on vikao na nju.. jedna kravica se našla u blizini i blago je prišla mladiću gurnula ga od nje, kao da ga je upozorila da to ne radi. Par se nasmejao na to i svađa je prestala. Otišli su zagrljeni. Tu se u meni nešto prelomilo i odlučila sam da prestanem da jedem govedinu, svinjetinu i ostale sisare. Duboko mi se taj događaj dojmio, " napisala je Ivana ispod fotografije.

Pevačica sada mnogo vremena provodi u zelenilu, bavi se sakupljanjem bilja, pravljenjem kozmetike i poljoprivrednim radovima.

Ivana je prošle godine rešila da sebi nađe novi izvor prihoda. Kako je kuvanje i pisanje blogova sve popularnije svuda u svetu, i ona se odlučila da snima emisiju o kuvanju, čime se posvetila u mesecima koji su usledili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs