intervju

MARKO GVERO (46): Pomišljao na dijete jesam, ali pokušavao baš i nisam. Od ponedeljka ću. Obećavam!

"Sviđa mi se taj Marko Gvero, ništa ja tu ne bih dirao," priča naš popularni glumac

Vip priča
10:34h Autor:
MARKO GVERO (46): Pomišljao na dijete jesam, ali pokušavao baš i nisam. Od ponedeljka ću. Obećavam!
Foto: ATA Images
1 / 4 Foto: ATA Images

*Gotovo da ne postoji serija u poslednjih nekoliko godina u kojoj vas nema - Senke, Žigosani, Ubice mog oca, Čizmaši, Zaspanka, do Vikenda s ćaletom, Radio Mileve, Komšija, Kalkanskih krugova, Aleksandra... Nijedna uloga nije baš glavna, ali "ukradete scenu". Većina uloga je u fahu komedije, ali trudite se da date i malo dramskog pečata.

"Kad volite posao koji radite, onda je prava sreća kad ga ima puno. Poslednjih godina sam radio dosta. I uživao u tome. Komedija jeste žanr koji je najviše zastupljen u mojoj karijeri i najradije ga igram. Odrastao sam na komediji i jako je cenim. Naši najveći dramski pisci su komediografi, naši velikani glumišta vrhunski komičari. Pored svega ostalog."

*Posle 16 godina angažmana u Kikindskom pozorištu, Jug Radivojević primio je vas, Miloša Bikovića, Andriju Kuzmanovića i dosta mladih glumaca u BDP. Gledamo vas u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Koferče", "Ružni, prljavi, zli"... Šta vam je najslađe da odigrate na Crvenom krstu?

"Još uvek sam novopečeni član ansambla BDP, pa nemam mnogo naslova, ali najviše mi prijaju "Ružni, prljavi, zli". I publika i glumci uživaju u njoj. Ima neki neobičan šarm i kolektivnu igru koja zaista pleni."

*Beograđanin ste, otac vam je radio u Nemačkoj razne poslove, pa ste i vi probali Nemačku pre nego što ste upisali Akademiju umetnosti. Kakav je vaš doživljaj Dojčlanda?

"Ozbiljna i uređena država. Ja baš i nisam ozbiljan, a ni uređen, pa ću se još neko vreme vrzmati ovuda."

*Deca su vam tinejdžeri, 18 i 15 godina. Koliko njima prija vaša sve veća popularnost?

"Ne pridaju oni tome veliku pažnju. Pogotovo ne u ovim godinama. Imaju svoje brige i furke. Ranije su se malo čudili kako znam toliko ljudi po ulici."

*Da li biste voleli da se bave glumom?

"Da. Ali u nekim idealnim, utopističkim uslovima. Ili ako bi oni to baš želeli. Ovde i sada - ne. A i oni baš nemaju neku želju, na obostrano zadovoljstvo."

*Volite i vozite motor. Šta vam znači da budete rajder i pratite li moto-sport, GP?

"Volim. Najpre iz praktičnih razloga, jer živim i radim u Beogradu, a vožnja motorom obezbđuje osećaj slobode i omogućuje mi da stignem na vreme tamo gde sam naumio. Ne pratim baš moto-sportove. Uopšte slabo pratim sport. Više volim da učestvujem nego da posmatram."

*Obožavate reku, imate brodić "Dolores". Zašto ste mu dali to ime?

"Nisam je ja krstio. Ime je nasledila od bivše vlasnice, prijateljice od koje sam je kupio. Od davnina se lađama daju ženska imena, a i kažu da ih ne valja menjati. Pa da ne ljutim Neptuna..."

*Svirate gitaru, pevate... Šta najradije zapevate?

"Repertoar je širok. Zavisi od trenutka i raspoloženja. Volim muziku. To mi je prva ljubav. Nažalost, nikada nisam imao vremena da joj se dovoljno posvetim, pa sviram ono što sam stigao da naučim."

*Po vama se vidi da uživate i u hrani. Možda deo vaše harizme leži baš u tome, ali da li ste pomišljali na neku fensi dijetu?

"Pomišljao jesam, ali pokušavao baš i nisam. Od ponedeljka ću. Obećavam."

*Skuvate li ponešto?

"Skuvam svašta. Volim da prčkam po kuhinji. Nisam baš za neke eksperimente. Više cenim proverene recepte."

*Nosite isto ime i prezime kao i direktor Uprave za trezor. Da li biste se menjali s njim?

"Vrlo sam zadovoljan ovim Markom Gverom, uz sve njegove nedostatke i viškove. Ništa ja tu ne bih menjao."

*Kakvo vas to pakleno proleđe i leto čeka što se posla tiče? Šta pripremate?

"Pripremam jednu divnu seriju iz kuhinje Dr Neleta Karajlića, pod nazivom "Složna braća - Next generation". To je nastavak kultne serije iz devedesetih godina, koju generacije vole, pamte i prepričavaju. Ne bih puno otkrivao, osim da će se fanovi mnogo lepo zabaviti. Pored toga, tu je i nastavak "Radio Mileve" i "Kamiondžija"".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs