ŽIVOT GA NIJE MAZIO

GODINAMA TRPEO MALTRETIRANJE, OBOLEO OD NEIZLEČIVE BOLESTI: Potresna ispovest norveškog predstavnika na Evroviziji! FOTO

Njegova priča će vas naježiti

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Predstavnik Norveške Andreas Haukeland, poznatiji kao Tiks odlučio je da ovo takmičenje iskoristi kao mesto na kome bi se pričalo o različitosti, prihvatanju i razumevanju jedni drugih.

"Za mene, Evrosong ne predstavlja takmičenje, posebno ne ove godine. Ovo je najveće mesto na kojem možemo govoriti o različitosti i prihvatanju", ističe predstavnik Norveške.

Njegov nadimak Tiks, odnosno njegovo scensko ime, izvedeno je iz ličnog neurorazvojnog poremećaja, koji se naziva Turetov sindrom. Jedna od glavnih karakteristika ovog sindroma je pojava višestrukih motornih tikova i pojava, najmanje, jednog vokalnog tika. Nadimak je dobio još u školi upravo zbog svojih tikova koji su izazvani sindromima sa kojima mora da se bori čitavog života.

Tokom svog evrovizijskog nastupa, Tiks je skinuo naočare, pokazavši svoju "različitost" na sceni. Naime, Tiks ima Turetov sindrom i opsesivno-kompulsivni sindrom, pa mu teško pada da se odvoji od svojih naočara. Shodno ovome, mladi pevač ističe:

VATRENI NASTUP KIPARSKE PREDSTAVNICE ZAPALIO JE ROTERDAM, ALI CRKVA JE OSUĐUJE: Malo je falilo da ne ode na Evroviziju!

Andreas Haukeland, tix
foto: Profimedia

"Ovo je bila jedna od najtežih stvari koju sam uradio".

Evrovizijska pesma Norveške, prema rečima Tiksa, govori o tome kako je teško osećati se "neadekvatan, kao da ne pripadaš ovom svetu". Shodno ovome, tematika pesme "Pali anđeo" predstavlja lično iskustvo vršnjačkog nasilja i psihičkih problema, koje je podelio u intervjuu za poznatu medijsku kuću u Norveškoj - NRK.

"Nemojte samo da budete svoji, prigrlite svoju različitost i pokažite svetu da možete. Jednom kada prihvatite sebe, spoznaćete pravu sreću. Turetov sindrom je, ujedno, blagoslov i kletva. Međutim, ja ga više posmatram kao blagoslov, jer sam, zahvaljujući njemu, uvideo svoj potencijal u muzici", poručio je Tiks, koji je uprkos svim životnim problemima ostvario svoj san - uspešnu muzičku karijeru.

URAGANKE NA CRVENOM TEPIHU EVROSONGA NASMEJALE VODITELJKU: Mrtva je trka ko je luđi od nas tri! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...