Koreni

PREDSTAVNICA FRANCUSKE NA EVROVIZIJI JE NAŠE GORE LIST: Osećam se Srpkinjom! (FOTO, VIDEO)

Otac joj je Srbin, dok joj je majka iz Iraka. Barbara nosi prezime Pejić

Vesti
09:51h Autor:
Foto: Profimedia

Ovogodišnja predstavnica Francuske na Evroviziji, Barbara Pravi, prema kladionicama, druga je na listi favorita za pobedu. Na prvom mestu nalazi se italijanski rok bend Måneskin.

Barbara se rodila i odrasla u Parizu, a pravo prezime joj je Pejić, piše „Wiwibloggs“. Njen deda s majčine strane je iz Iraka, a s očeve iz Srbije. Stoga je umetničko prezime Pravi, tvrdi, uzela u čast svom dedi iz Srbije.

Osećam se Srpkinjom zato što volim svog dedu. Volim istoriju svoje porodice. Osećam se Irankom jer volim njihovu poeziju“, rekla je Barbara za „Wiwibloggs“.

Barbara prvi put nastupa na Evroviziji, ali joj ovo nije prvi susret s ovim takmičenjem jer je 2019. i 2020. napisala pesme koje su predstavljale Francusku na Evroviziji mladih.

Pevačica je pisala pesme i za nekoliko muzičkih zvezda kao što su Janik Noa, Džuli Zenati, Čimene Badi, pa i za Džejdena Smita, sina glumca Vila Smita.

Osim u muzici, okušala se i u glumi. Pre pet godina debitovala je u pozorištu u francuskom mjuziklu „Un été 44“. Godinu dana nakon pojavila se i u filmu „La Sainte Famille“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Pravi (@babpravi)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...