EVO KO IDE U FINALE

HRVATI ŠOKIRANI! NISMO OVO ZASLUŽILI: Njihova predstavnica nije ušla u polufinale Evrovizije! (VIDEO)

U prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije nastupili su predstavnici 16 zemalja, među kojima je bila i Albina Grčić, predstavnica Hrvatske, a u finale su se plasirale Norveška, Izrael i Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina!

Vesti
08:03h Autor:
HRVATI ŠOKIRANI! NISMO OVO ZASLUŽILI: Njihova predstavnica nije ušla u polufinale Evrovizije! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Nakon što je takmičenje zbog pandemije koronavirusa prošle godine odgođeno, u areni "Ahoy" u Roterdamu gledali smo prvu polufinalnu večer u kojoj je, između ostalih, nastupila i ovogodišnja predstavnica Hrvatske Albina Grčić s pesmom "Tick-Tock".

Albina je nastupila 10. po redu, a za prolazak u finale takmičila se s predstavnicima još 15 država, ali na veliko razočarenje Hrvata, nije se plasirala u polufinale.

U prvih deset izvođača koje ćemo gledati u subotnjem velikom finalu su Norveška, Izrael i Rusija, Arzebejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina!

Prva polufinalna večer 65. po redu Evrosonga održala se u veličanstvenoj Roterdamu "Ahoy" areni, a veliko je takmičenje svojim nastupom otvorio holandski pobednik iz 2019. godine Dankan Larenc.

"Evrosong se vratio", izjavila je voditeljka na samom početku prenosa i tako najavila Dankana.

Led na ovogodišnjem Evrosongu probili su predstavnici Litvanije, grupa The Roop s pesmom"Discoteque". Momci i devojke u žutim kreacijama i veselom koreografijom svojim su plesom i pesmom dali sve da predstave svoju zemlju u najboljem svetlu.

Iz Slovenije na Evrosong je druga po redu nastupila njihova predstavnica Ana Soklič koja je izvela novu verziju svoje pesme "Amen". Ana je svoju baladu otpevala na engleskom jeziku, a njen snažni vokal bio je dovoljan da uz scenske efekte ostavi snažan utisak.

Ruska predstavnica Manizha predstavila je svoju zemlju s pesmom "Russian Woman" u kojoj je zapravo reč o pravima žena koja je poprilično uznemirila tamošnje konzervativce, a na pozornici je napravila pravi šou i donela duh svoje Rusije.

Švedsku na ovogodišnjem takmičenju predstavlja talentovani Tusse s pesmom "Voices".

Ovogodišnja predstavnica Australije je kantautorka Montaigne koja je izvela pesmu "Technicolour", jedina je koja nije nastupala uživo na sceni, nego je nastup prikazan videom iz njene zemlje, a to sve zbog pandemije koronavirusa i sigurnosnih mera.

Severnu Makedoniju predstavio je naočiti Vasil s pesmom "Here I Stand" koju je izveo na engleskom jeziku i izazvao glasne ovacije.

Irsku, zemlju koja je upisala već nekoliko pobeda na ovom prestižnom takmičenju, ove godine predstavlja s pesmom "Maps" simpatična pevačica Lesli Roj. Izdržala je svoj energični nastup na pozornici koju su krasili brojni improvizirani prikazi prirode.

Predstavnica Kipra Elena Tsagrinou nastupila je s pesmom "El Diablo" koju je inače oštro osudila kiparska pravoslavna crkva i neke udruge jer smatraju da zapravo veliča đavola, a neki su primetili i sličnost njene pesme s jednom pesmom Lejdi Gage.

"Fallen Angel" naziv je pesme s kojom je muzičar TIX predstavio Norvešku, a nastupio je s velikim anđeoskim krilima zbog kojih ga mnogi upoređuju s hrvatskim predstavnikom na Evrosongu iz 2019. godine, Rokom Blaževićem.

Na pozornici je zablistala i Albina koja je predstavila Hrvatsku s pesmom "Tick-Tock". Albina je pevala na engleskom jeziku, a prema očekivanjima jedan deo pesme izvela je na hrvatskom.

Bend Hooverphonic iz Belgije su pevali "The Wrong Place".

Izrael ove godine predstavlja mlada Eden Alene koja se inače od malih nogu bavi baletom, a nastupila je s pesmom "Set Me Free".

Rumunija se na ovogodišnjem takmičenju predstavlja s pesmom "Amnesia" koju je izvela pevačica Roxen, no imala je malih problema s postavljanjem scenografije pa postoji mogućnost da joj organizatori omoguće da još jednom izvede svoj nastup kako bi takmičenje za sve bilo po jednakim pravilima.

Iz Azerbejdžana je na pozornicu Evrosonga stigla Efendi s pesmom "Mata Hari", a njen nastup je zasigurno bio jedan od najvatrenijih.

Ukrajina je imala jedan od najupečatljivijih nastupa i to zahvaljujući bendu Go_A s pesmom "Shum", a oni su svoju pesmu izveli u potpunosti na maternjem jeziku, a ovacije u dvorani jasno su dale do znanja koliko su se svideli publici.

Maltu je predstavila Destiny Chukunyere s pesmom "Je Me Casse". Ona je pre prve probe za Evrosong glasila kao jedan od najvećih favorita za pobedu na takmičenju.

U finale će se plasirati po desotoro izvođača iz obe polufinalne večeri koji ostvare najviše bodova.

Direktan plasman u finale Evrosonga ima takozvana "velika petorka", tačnije predstavnici Nemačke, Italije, Francuske, Španije i Velike Britanije, zemalja koje daju najveći finansijski doprinos Evropskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) koja organizuje Evrosong, te predstavnik zemlje domaćina, što je ove godine Holandija.

Druga polufinalna večer održat će se u četvrtak 20. maja, a na njoj će, među ostalima, nastupiti i naše predstavnice, grupa Hurricane, dok je finale Evrosonga zakazano za subotu 22. maja.

E

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs