ELENA TSAGRINOU

VATRENI NASTUP KIPARSKE PREDSTAVNICE ZAPALIO JE ROTERDAM, ALI CRKVA JE OSUĐUJE: Malo je falilo da ne ode na Evroviziju!

Kiparsku predstavnicu na pesmi Evrovizije čeka finale 22. maja, ali je na putu za Roterdam imala poteškoća

Lifestyle
19:53h Autor:
VATRENI NASTUP KIPARSKE PREDSTAVNICE ZAPALIO JE ROTERDAM, ALI CRKVA JE OSUĐUJE: Malo je falilo da ne ode na Evroviziju!
Foto: PrintscreenJutjub/ Eurovision Song Contest

Ovogodišnja predstavnica Kipra na Evroviziji, Elena Tsagrinou plasirala se u finale u Roterdamu s pesmom "El Diablo (Đavo)" i jedna je od favorita za pobedu.

Međutim, iako je osvojila srca publike svojim vrelim nastupom u golišavoj i svetlucavoj haljini sa plesačicama na bini koje su bile odevene u crvene kombinezone, u njenoj zemlji negoduju ističući da pevačica "veliča đavola". Štaviše, pokušali su da spreče da Elena uopšte i ode na Evrosong.

Naime, pojedini hrišćani tražili su da se povuče pesma zbog, kako tvrde, satonističkih konotacija u tekstu. Numeru je oštro osudila kiparska pravoslavna crkva i još neka udruženja smatrajući da odstupa od hršćanskih vrednosti, pa su od nacionalne televizije tražili njeno povlačenje sa takmičenja.

Ali, to se ipak nije dogodilo i predstavnici javne televizije stali su u odbranu pesme tvrdeći kako su stihovi pogrešno protumačeni.

Iako Elena u refrenu peva kako se zaljubila u đavola, pesma zapravo govori o devojci koja voli muškarca "zlog poput samog đavola" i njihovoj o nasilnoj vezi.

I dok mnogi fanovi Evrosonga sada očekuju kako će upravo "El Diablo" ove godine odneti pobedu, dobar deo njih smatra i da bi pobeda bila nezaslužena jer se radi o plagijatu. Pesma je mnoge podsetila na hit Rite Ore "Anywhere", a neki tvrde i da je refren "pozajmila" od Lejdi Gage.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs