Novi intervju

PRINC HARI: Drogirao sam se i pio da zaboravim kako se osećam, dobijao sam napade panike svaki put kad vidim kameru!

Mnogi komentarišu kako se za nekog ko dobija napade panike od kamera, previše često dobrovoljno pojavljuje pred njima

Vip priča
Autor:
PRINC HARI: Drogirao sam se i pio da zaboravim kako se osećam, dobijao sam napade panike svaki put kad vidim kameru!
Foto: Profimedia

Za princa Harija, povratak u London povodom sahrane princa Filipa značio je još jedno suočavanje sa mesto gde se osećao kao u klopci i proganjan od strane medija. To je, kako kaže, bio još jedan test suočavanja sa anksioznošću koja se ponovo probudila.

"Bio sam zabrinut, bio sam uplašen", rekao je Hari za AP u novom intervjuu koji je dao zajedno sa Oprom Vinfri, u okviru projekta čiji je jedan od kreatora i producenata.

Princ otkriva kako je prilikom ponovnog dolaska u London koristio veštine koje je naučio na terapiji.

"Bilo mi je lakše, ali i dalje teško", kaže Hari, koji je počeo da ide kod psihoterapeuta pre 4 godine, na nagovor supruge Megan Markl. Svađali su se, i ona je primetila da je Hari pun besa koji zapravo nije usmeren ka njoj, piše Dejli mejl.

Ovaj serijal je još jedno poglavlje otkrivanja detalja iz života princa Harija i njegovih odnosa sa kraljevskom porodicom od kako se odrekao kraljevskih dužnosti i preselio u Kaliforniju sa porodicom.

Odbegli princ otkrio je i nekoliko detalja vezanih za, kako kaže, najgore godine njegovog života, kada je utehu pronalazio u alkoholu i opijatima, kao i o velikoj traumi koja je za njega bila smrt majke, princeze Dajane.

"Pio sam, drogirao se, radio sam sve što sam mogao samo da se ne bih osećao onako kako sam se osećao. Nisam pio svakog dana, ali sam znao da za jedno veče popijem toliko alkohola, dovoljno za celu nedelju. Nisam pio iz uživanja, već da sakrijem nešto", rekao je Hari i nastavio:

"Nisam živeo u okruženju gde sam mogao da razgovaram s nekim o tome kako se osećam, bilo je normalno da se sve potiskuje. Svaki put kada bih obukao odelo i kravatu i krenuo da odigram svoju ulogu, dobijao bih panične napade, znojio se, srce mi je kucalo ubrzano... Od 28. do 32. godine života, taj period je bio moja noćna mora", kaže unuk kraljice Elizabete.

Princ Hari
foto: Profimedia

"Kad bi me ljudi pitali kako sam, uvek sam govorio "dobro". Nikad nisam rekao da sam srećan, da sam tužan, uvek "dobro". To je bio najlakši odgovor", rekao je Hari i dodao da je svaki put kad bi ušao u auto ili video kameru, počeo da paniči.

Sinoćni intervju ponovo je podigao prašinu, kako u Americi, tako i u Harijevoj rodnoj Velikoj Britaniji. I dok su jedni na strani odbeglog princa i njegove supruge, drugi komentarišu kako se za nekog ko dobija napade panike od kamera, previše često dobrovoljno pojavljuje pred njima, i kako je za nekog ko je navodno pobegao od medija čak u Ameriku, previše često samoinicijativno u njima.

Šta vi mislite?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs