unuka kraljice elizabete II

NJENA DECA ŽIVE NORMALAN ŽIVOT, OMILJENA JE U DRUŠTVU: Upoznajte buntovnicu kraljevske porodice - Zaru Tindal! (FOTO)

Njena majka, princeza Ana, odbila je titule za svoju decu. Zara (40) je najstarija unuka kraljice Elizabete.

Vip priča
Autor:
Zara Tindal, Foto: Profimedia

Njena majka, princeza Ana (70), kao žena nije imala pravo da da svojoj deci titulu princeze i princa. Kada joj je kraljica Elizabeta II (95) ponudila tu opciju, odbila ju je. Njen razlog bio je to što je htela da joj deca imaju što normalnije živote. Za to se pobrinula i tako što je decu slala u obične škole, kako bi se družili s različitom decom, "Dovoljno je teško što su kraljičini unuci", izjavila je.

Zara, čije je ime predložio njen ujak, princ Čarls (72), rekla je kako je zahvalna što nema titulu. Istu odluku donela je i kad je sama postala majka, pa njeno troje dece nemaju titule. Kraljičina unuka jedna je od neaktivnih članova kraljevske porodice i karijerno se ostvarila kao Olimpijska sportistkinja. Ima diplomu fizioterapeuta, ali se posvetila jahanju. Tako je sledila stope kraljice Elizabete II i svojih roditelja, koji su ljubitelji jahanja. Njena izabrana disciplina je jahanje s preponama, a Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je da predstavlja na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine. Morala je da odustane zbog povreda svojih konja pre takmičenja. U međuvremenu je osvojila srebrne i zlatne medalje na drugim takmičenjima, a publika ju je 2010. godine proglasila BBC-jevom sportistkinjom godine. Tim istim naslovom ponosila se njena majka, princeza Ana, 1971. godine. Na Olimpijskim igrama konačno je nastupila 2012. godine u Londonu, gde je osvojila srebrnu medalju, koju joj je uručila majka.

Pe nego što je postala uspešna jahačica, slično princu Hariju (36), bila je buntovna tinejdžerka. Tako je tokom proslave 50. rođendana princa Čarlsa otkrila da ima pirsing na jeziku. Otprilike u isto vreme javno se svađala s tadašnjim dečkom. Pre nego što je upisala fakultet, odučila je da se nekoliko meseci zabavlja i u Sidneju. Za razliku od Harija, čija je uloga u kraljevskoj porodici bila puno bitnija, njeni skandali gotovo da su u potpunosti zaboravljeni. Jedan od poslednjih skandala dogodio se početkom 2020. godine. Zbog prebrze vožnje suspendovana joj je vozačka dozvola na šest meseci. To se tada smatralo dolivanjem ulja na vatru drame u kraljevskoj porodici, jer su u isto vrijeme princ Hari i Megan (39) objavili kako napuštaju kraljevske dužnosti i državu.

Zara je jedna od najobožavanijih članova kraljevske porodice, jer ljudi cene njenu normalnost i opuštenost. 2003. godine upoznala je ragbi igrača Majka Tindala (42), koji ju je podstakao da se ozbiljno bavi sportom. Par se venčao nekoliko meseci nakon princa Vilijama (38) i Kejt (39), a Zara je postala kuma njihovom prvom sinu princu Džordžu (7).

Zara je vrlo bliska sa članovima kraljevske porodice, a koliko je bliska sa bakom Elizabetom II govori to da je bila među izabranima na sahrani princa Filipa. Iako je prisutna na bitnim porodičnim događanjima, kako ne obavlja službenu dužnost unutar porodice, puno je ređe u fokusu medija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...