omiljeni glumac

ZA JEDNU ULOGU SMRŠAO 23 KILOGRAMA, PREZIRE DA GLEDA SEBE NA PLATNU:10 stvari koje niste znali o glumcu Adamu Drajveru!

Adam Drajver sve je uposleniji, te ćemo ga nakon uloge u seriji Girls, filmu Silence Martina Skorsezea, i drugim uspešnim ostvarenjima, uskoro gledati u novom filmu Ridlija Skota pod nazivom House of Gucci, o kome vas redovno izveštavamo.

Vip priča
09:39h Autor:
ZA JEDNU ULOGU SMRŠAO 23 KILOGRAMA, PREZIRE DA GLEDA SEBE NA PLATNU:10 stvari koje niste znali o glumcu Adamu Drajveru!
Adam Drajver, Foto: Profimedia

Upravo tim povodom, priredili smo izbor zanimljivosti koje možda niste znali o ovom darovitom glumcu. Udobno se smestite i uživajte u narednim minutima…

1. Prilikom napada 11. septembra 2001. godine, Adam Drajver imao je 18 godina, pa se pridružio Oružanim snagama SAD, i postao član marinskog korpusa. Tamo se zadržao dve godine, kada je demobilisan zbog zdravstvenih razloga.

2. Dok je još bio školarac, glumac je pokrenuo svoj Fight Club, i to nakon što je odgledao istoimeni film Dejvida Finčera. Ovo ostvarenje inspirisano je romanom Čaka Polanika.

3. U periodu od 2005. do 2009. posvetio se pozorišnim studijama u prestižnoj školi u Njujorku, ali je imao slab prolaz na kastinzima. Prve uloge zabeležio je u detektivskim serijama The Unusuals i Law & Order: Special Victims Unit.

4. Na prvoj godini studija, koje su usledile nakon bavljenja vojskom, budući umetnik ostavljao je buran utisak na ljude. Naime, u intervjuu za jedan magazin, priznao je da su kolege na fakultetu umele čak i da zaplaču, jer se prema njima ophodio neprimereno.

5. Kada je reč o debiju na velikom platnu, on se dogodio u ostvarenju J. Edgar, Klinta Istvuda. Nakon toga je usledila uloga u filmu Lincoln, Stivena Spilberga, ali je njegov talenat došao do izražaja tek u spomenutoj seriji Girls, u kojoj tumači jednu od glavnih uloga.

6. Interesantno je to da je malo falilo da glumac ne doživi svojih 5 minuta slave, jer je prvobitno odbio da se pojavi na audiciji za ovu seriju. Razlog je bio taj što ga nije privlačila televizija.

7. Pored glume, Adam Drajver ima i muzički talenat, pa je kao dete nastupao u crkvenom horu. Ovo mu je sigurno pomoglo u pripremi za ulogu u filmu Inside Llewyn Davis Džoela i Itana Koena, iz 2013. godine. Tu je imao priliku da prikaže svoj pevački dar.

8. Poznato je da glumci ponekad moraju da se transformišu do neprepoznatljivosti. Na to je bio primoran i junak današnje priče, kada je za ulogu u filmu Silence smršao čak 23 kilograma. Jednom prilikom je priznao da mu je to bio jedan od najvećih izazova.

9. Adam Drajver je 2008. godine učinio plemenito delo, kada je osnovao neprofitnu organizaciju sa sedištem u Bruklinu. Njen puni naziv je Arts in the Armed Forces, a ideja je da aktivni i nekadašnji pripadnici vojnih odreda, kao i njihove porodice, imaju mogućnost besplatnog pristupa umetničkim sadržajima širom sveta.

10. Za kraj izdvajamo nešto što je česta pojava među glumcima. Naime, Adam Drajver ne voli da gleda sebe na velikom ekranu, pa zaobilazi svoje premijere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs