Teške uspomene

RADOVAN VUJOVIĆ: Slobino vreme pamtim po praznom frižideru, bušnim cipelama, pocepanim kaputima...

On je maestralno odigrao lik Bebe Popovića u seriji Porodica

Vip priča
Autor:
RADOVAN VUJOVIĆ: Slobino vreme pamtim po praznom frižideru, bušnim cipelama, pocepanim kaputima...
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Radovana Vujovića, jednog od najpopularnijih glumaca svoje generacije nedavno smo gledali u mega popularnoj mini seriji "Porodica", u kojoj je igrao Vladimira Bebu Popovića, šefa Biroa za komunikacije u vladi Zorana Đinđića.

Radovan je u intervjuu za Hello otkrio po čemu pamti odrastanje u režimu Slobodana Miloševića.

"To vreme trajalo je deceniju. Pamtim nemaštinu, sirotinju, restrikcije struje, redove za hleb, decu izbeglice koja su nam se pridružila u razredu. Pamtim reči čije značenje tada nisam mogao da razumem, kao što su embargo, inflacija, suverenitet, teritorijalni integritet, sankcije, Dejtonski sporazum. Pamtim „Dnevnik“, koji sam gledao svako veče, i sumornu atmosferu koju je sa sobom nosio taj deo dana. Pamtim rat, bombardovanje, pocepane kapute, stare jakne, bušne cipele."

Na pitanje kako je njegova porodica živela u to vreme, Vujović se prisetio:

"Živeli smo kao i cela zemlja, teško. Na dan kad je moj brat doneo kući Vukovu diplomu iz gimnazije mi nismo imali ništa u frižideru. Ja sam bio mali i nisam shvatao šta se dešava, mislio sam da je to normalno, da se tako živi. Ali impuls je stigao, naravno. Posle nekog vremena ljudi su počeli da shvataju da im životi nepovratno prolaze u bedi i da moraju nešto da učine."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs