Pročitajte pa prosudite

GLUMAC O OPTUŽBI MERIME ISAKOVIĆ PROTIV LEČIĆA: Mi imamo pravo da napastvujemo ženu da bude naša, ali ne da je silujemo!

Ne mogu da ne verujem Merimi. Ova njena priča je zaista ubedljiva, zaista je životna, zaista se može dogoditi, znate. Verujem da je to istina i verujem da se Leka njoj izvinio. Verujem da mu je ona baš tako, kako kaže, oprostila, kaže glumac

Vip priča
Autor:
GLUMAC O OPTUŽBI MERIME ISAKOVIĆ PROTIV LEČIĆA: Mi imamo pravo da napastvujemo ženu da bude naša, ali ne da je silujemo!
Foto: Kurir/Aleksandar Jovanović

Envera Petrovcija, jugoslovenskog glumca sa Kosova danas ponovo gledamo na malim ekranima, u ostvarenjima "Senke nad Balkanom" i seriji "Klan".

On je javno prokomentarisao tvrdnje Merime Isaković da je Branislav Lečić pokušao da je siluje 1978. godine, kada je imala 18 godina. Petrovci se tokom studija družio i sa Merimom i sa Lečićem, a Isakovićeva ga smatra jednim od najboljih prijatelja.

"Koliko znam Merimu, ne bi lagala. Koliko znam Lečića, ne bi to uradio. Da me ubiješ, ne znam šta bih rekao, teško mi je... Mnogo volim Merimu da bih posumnjao u nju. Ali, drugo je napastvovati nekoga ko vam se dopada, a drugo je silovati, jer svi mi muškarci imamo pravo da napastvujemo ženu u smislu da bude naša, da bude moja, ali ne da je silujemo", rekao je Petrovci za Blic ženu.

- Ne mogu da ne verujem Merimi. Ova njena priča je zaista ubedljiva, zaista je životna, zaista se može dogoditi, znate. Verujem da je to istina i verujem da se Leka njoj izvinio. Verujem da mu je ona baš tako, kako kaže, oprostila – kaže Petrovci.

Enver Petrovci
foto: Kurir/Aleksandar Jovanović

- Da budemo iskreni. Ne znam da li vi imate brata, oca? Ne postoji muškarac na ovom svetu koji ne dobija napad od nekog dopadanja, da budemo iskreni. Ako se neko oseća muškarcem, jakim, sposobnim, kako bih rekao, potentnim, a da mu se dopadne neka devojka ili žena, nije važno, a ona ga odbija ili nema načina da joj priđe, onda on dobije tu želju za napadom. Ne želju za silovanjem, već za napadom. Možda je taj napad Leka imao u tom trenutku. Znate, vrlo je teško zaustaviti se kada si potentan, a neko ti se dopadne. Nije postojao muškarac kojem se Merima nije dopadala. Bila je prekrasna osoba. I danas bih bio sa njom. Toliko je lepa žena. Kad kažem lepa, mislim na unutrašnju lepotu, iako je ona imala i spoljašnju lepotu. Mogu da razumem Leku, ali mogu da razumem i Merimu. Pretpostavljam da je Lečiću tako došlo. Mislim da je to učinio i odjednom stao. I dobro je da je stao.

Na pitanje šta bi rekao staroj prijateljici da je danas sretne, znajući njenu ispovest, Petrovci je rekao:

- Rekao bih joj: "Što mi nisi rekla?Trebalo je da mi kažeš"... Jer mi smo se mnogo družili.

Na pitanje šta bi rekao Lečiću da mu je Merima ispričala sve dok su studirali, odgovorio je:

- Siguran sam da bih sa Lekom jako ozbiljno razgovarao. I sigurno bih ga naterao da je mnogo, mnogo, mnogo moli za oproštaj, jer joj je on rekao oprosti. Ali znate, to je sada druga pamet. Ne mogu da se koncentrišem na ono vreme. Kada sam ovo pročitao (ispovest Merime Isaković), priznaću vam, a nisam želeo da to kažem: zaplakao sam. Setio sam se tih vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs