Neverovatno

EVO GDE SE NALAZE I ŠTA RADE BRAT I SESTRA LEPE BRENE: Život ih odveo na različite strane! (FOTO)

Pevačica povremeno obajvi zajedničke fotografije na društvenim mrežama

Vip priča
Autor:
EVO GDE SE NALAZE I ŠTA RADE BRAT I SESTRA LEPE BRENE: Život ih odveo na različite strane! (FOTO)
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, je jedna od najpoznatijih jugoslovenskih pevačica. Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli. Odrasla je u Brčkom, a otac Abid i majka Ifeta su joj omogućili skromno i bezbrižno detinjstvo.

Lepa Brena ima sestru Faketu i brata Faruka. A nedavno je objavila zajedničke fotografije na društvenoj mreži Instagram.

Brena najviše sličnosti ima sa bratom Farukom, sa kojm deli i strast ka muzici.

Faruk Jahić se bavi pevanjem, a nedavno se pojavio i u jednom šou programu gde je progovorio o odnosu sa Brenom, te istakao da mu ne smeta što on nije doživeo slavu kakvu je ona pre nekoliko decenija.

"Uvek sam joj bio velika podrška, kao stariji brat. Ništa nije loše što sam ja ostao u senci moje sestre," kazao je on u emisiji.

"Sviram harmoniku, pevam... Trenutno radim jedan odgovoran posao koji je usko vezan za muziku, bavim se produkcijom," dodao je Faruk.

Brenina sestra Fakreta sa suprugom Zoranom i ćerkama već dve decenije živi u Kanadi.

"Otkako znam za sebe, naša majka je lepo pevala sevdalinke. Fakreta je međutim počela da peva pre mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja. Bila sam hiperaktivno dete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proleća," izjavila je Brena jednom prilikom za "Story".

Brena povremeno na svom "Instagramu" podeli i fotografije sa sestrom Fakretom, a ono što je mnogima privuklo pažnju je činjenica da njih dve pomalo liče. Ipak, sa sestrom je Brena izuzetno bliska, pa se često čuju, iako se, s obzirom da žive na različitim kontinentima ne viđaju često.

****

Brena je završila osnovnu školu „Zaim Mušanović“ i proglašena je za đaka generacije. Imala je uspeha i u košarci u kojoj joj je visina od 180 cm mnogo pomogla. Trenirala je u brčanskom klubu „Interplet“.

Nadimak Brena je dobila od profesora fizičkog vaspitanja Vlade Bajera. Upisala je gimnaziju i kao sedamnaestogodišnjakinja je učestvovala na takmičenju „Mladi graditelji“. Izvela je pesmu „Sviraj još, prijatelju moj“ pokojnog pevača Kemala Montena. Osvojila je prvo mesto i počela je da nastupa sa bendom Yudexi na igrankama i takmičenjima. Vrlo brzo je započela samostalnu karijeru. Naučila je strane pesme koje je publika tražila, dok je kod kuće pevala sevdalinke. Nije bila preterano zaljubljive prirode, a prvi dečko koji joj se ozbiljnije svideo je bio 5,6 godina stariji od nje, ali nisu bili zajedno. 1979. godine se preselila u Beograd i upisala Prirodno-matematički fakultet, smer turizam.

Međutim, to je bilo preveliko opterećenje za malu platu oca Abida koji je bio medicinski tehničar i od čije plate su živeli svi članovi porodice. Brena je bila primorana da napusti fakultet i da se vrati u Brčko. Nastavila je da peva na veseljima i bila je poznata kao „mala koja peva rok“. Tada je novosadski bend Lira šou gostovao u Brčkom i tražili su novu pevačicu. U početku Fahreta nije ulivala poverenje Saši Popoviću, između ostalog, jer nije pevala narodnjake. Međutim, brzo su ugovorili saradnju kojoj su se protivili Brenini roditelji. Nisu želeli da im ćerka postane kafanska pevačica, ali ona je svakako sela na voz i otišla na nastup u Bačku Palanku. Ostalo je istorija....

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs