TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

PAMTIMO JE PO PESMI "POČNIMO LJUBAV ISPOČETKA": Sudbina je nije mazila, smrt deteta nikada nije prebolela!(VIDEO)

Beti Đorđević je ostavila neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni, a njene pesme kao što su "Počnimo ljubav ispočetka" ili "Kraj moje tuge" i danas se rado slušaju.

Vip priča
Autor:
Foto: Printscreen/YouTube

Blaguna, kako glasi ime džez pevačice koja danas ima 74. godine, ističe da su joj život obeležile brojne tuge još od najranijeg doba budući da je odrasla je bez roditelja (otac je umro pre njenog rođenja, a majka se preudala), te ju je odgajala baka Jelena, koja je prva i uočila njen talenat za muziku.

 

"Bilo je to ratno vreme, otac je poginuo, majka se preudala. Nema tu šta mnogo da se priča. Rano sam spoznala da život nije fer. Ali, da se nisam tu očeličila, sigurno ne bih preživela sve ovo što mi se kasnije izdešavalo", ispričala je poznata pevačica.

 

Baka ju je iz Kumanova poslala u Beograd na školovanje kad je imala svega 15 godina, sa 18 godina se udala, a potom je usledio vrtoglavi uspon u karijeri, u vidu turneje po Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji... Iako ju je cela Jugoslavija obožavala, pala je u potpuni zaborav kada na televiziji više nije bilo mesta za džez pod naletom novih muzičkih pravaca.

 

Najteže je, kako ističe u intervjuu za Gloriju, podnela smrt sina Branislava 2013. godine, ali je, nakon prvobitne zatvorenosti u sebe, utehu, kao i uvek, pronašla u muzici.

 

Beti je sina dobila sa muzičarem Slobodanom Bobom Živkovićem, koji joj je uostalom i otvorio vrata sveta muzike, u kom je dostigla vrhunac popularnosti kako u Jugoslaviji tako i van granica zemlje. Jedno od najlepših sećanja joj je, kako ističe, susret sa Elom Ficdžerald, koja se rukovala sa njom nakon što je otpevala jednu njenu pesmu, a potom su veče provele u razgovoru.

 

(Stil.kurir.rs/Gloria.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...