NEOBIČNA SUDBINA

Glasom je očarala Jugoslaviju, 2 puta se razvodila, pobedila rak: Životna priča Verice Šerifović je poput filma!

Njen put nije bio nimalo lak, ali i kroz najteže trenutke je išla sa osmehom

Vip priča
12:02h Autor:
Glasom je očarala Jugoslaviju, 2 puta se razvodila, pobedila rak: Životna priča Verice Šerifović je poput filma!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Verica Šerifović je rođena u Kragujevcu, 12. septembra 1963. godine. Sa ocem Vojislavom i majkom Gordanom i starijim bratom Milutinom je u tom gradu provela detinjstvo, za koje kaže da je bilo bezbrižno, srećno i ispunjeno ljubavlju.

Ističe kako joj je zahvalna roditeljima jer su bili strogi taman onoliko koliko je bilo potrebno i što su je naučili pravim vrednostima, koje je ona prenela na ćerku, Mariju Šerifović.

Od malih nogu je pokazivala sklonost prema muzici, a pored te ljubavi i strast prema poslastičarstvu je ogromna, kaže ona i ističe da je već sa deset godina bila poznata kao devojčica koja pravi najbolje vanilice u komšiluku.

Karijeru zvanično započinje 1988. godine izdavanjem albuma "Možda postoji neko".

"Moji su branili, moji nosu dali da pevam. Kakva crna pevačica, ti treba da budeš kuvarica. Ja sam se nekako za to izborila", ispričaja je Verica u emisiji "Glamur", na Tv Heppy.

Od Đenke do Luke Labana - sve ćemo pamtiti zauvek: Dorćolac koji nam je mamio osmehe i suze! (FOTO/VIDEO)

Jedno gostovanje joj je promenio ceo život

"Šaban Šaulić me je pozvao na gostovanje u tada jako popularnoj emisiji. Rekao mi je da se snima emisija u Beogradu i da moram da dođem." Navodi da joj je baš to snimanje promenilo život.

"Emisija je trebalo da traje 45 minuta, a trajala je sat i 45, samo smo pevali Šaban i ja, nikad kraja, a mnogo nam je bilo lepo", kaže ona.

"Peja, koji je vodio emisiju mi je tada rekao: "Tako lepa, a ona invalid, svi su sedeli zbog nje", a mi smo sedeli jer smo se tako namestili".

Prva velika ljubav

Mladost Verice Šerifović je bila i te kako turbulentna. S obzirom da je kao jako mlada počela da se bavi pevanjem, gotovo svaki vikend je provodila na nastupima.

Ljubav je pronašla u bubnjaru grupe „Žaoke“, Rajku Šerifoviću, za koga se udala 1982. godine, kada je imala svega osamnaest godina, i sa kojim je dve godine kasnije 1984. godine dobila ćerku Mariju Šerifović.

"Napustila sam drugu godinu gimnazije i udala se za Rajka, Marijinog oca. To je bila velika ljubav, da nije bila ne bi trajala toliko, 20 i nešto godina. Svi su govorili kako sam se mlada udala, ali dobro, ima se vremena posle da se isprave greške", kaže kroz smeh.

Na pitanje kakva je odnos imala sa njim ona kaže: "Pa tu je bilo svega, i mnogo ljubavi i svađa. To što se izrodilo iz te ljubavi, to je bitno, a to je Marija."

Bračne probleme, ipak, nisu mogli da prevaziđu, pa su se tako razveli.

"Marija je završila gimnaziju, otišli smo za Beograd, razveli smo se, ja sam tamo započela novi život. Kad nešto ne ide, treba to prekinuti."

Odrasla u siromaštvu, 3 puta se udavala, njegovu smrt nikad nije prebolela: Životna priča velike Mire Stupice! (FOTO)

Drugi brak

2003. godien u restoranu „Jezero“, Verica je još jednom izgovorila sudbonosno "DA" i udala se za kompozitora Miću Nikolića, i kako kaže tada je imala pravu veliku svadbu, udala se u beloj venčanici i među njenim gostima je bilo gotovo pola estrade.

Priznaje da je strahovala kako će njena ćerka prihvatiti njen drugi brak, ali joj je laknulo kada je sve prošlo u najboljem redu.

Međutim, ni drugi brak popularne pevačice nije potrajao i ona se sporazumno razvela 2007. godine i od drugog muža.

"Bili smo u braku 3 godine. I to je bila velika ljubav i on je neko koga ću pamtiti do kraja života."

Ceo život nosio traume iz detinjstva, postao marioneta žene, ubijen na kućnom pragu: Zamršena životna priča Džona Lenona

Borba sa opakom bolešću

2015. godine je izašla kao veliki pobednik iz najvažnije životne bitke. Dijagnostifikovan joj je rak dojke, a ona ni tada nije poklekla i kroz sve je prošla sa osmehom na licu.

"Znate kad kažete ma neće to meni da se desi, ali eto desilo se. Ne želim ni toga da se sećam. To svakoj ženi može da se desi. Ustanovili su mi karcinom dojke."

Naglašava da joj je pristup doktora koji ju je lečio mnogo pomogao da sve prevaziđe i prihvati stanje. "Uverio me je svojim pogledom da ću ja to vrlo lako da prevaziđem i da ozdrvim lako. Ubrzo se desila operacija. Svakoj ženi to može da se desi. Jeste bilo teško, ali ne želim toga ni da se sećam. Morate da vodite računa o sebi."

Zbog ljubavi je promenila život iz korena, napustila Srbiju i odustala od glume: Životna priča Vesne Trivalić! (FOTO)

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs