ŽIVOTNA PRIČA

Borba sa opakom bolešću i burne veze su obeležile njegov život: Neverovatna sudbina čuvenog holivudskog glumca! (FOTO)

Život ga nije mazio

Vip priča
12:40h Autor:
Borba sa opakom bolešću i burne veze su obeležile njegov život: Neverovatna sudbina čuvenog holivudskog glumca! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedan je od najšarmantnijih glumaca i definitivno miljenik publike. Ben Stiler je uspeo da osvoji srca mnogih čim je zakoračio na Holivudski scenu. Ovaj put je za njega bio potpuno prirodan, s obzirom da je njegov otac Džeri Stiler, bio dobro poznat javnvosti.

Osim glumom, Ben se bavi i rediteljskim poslom, ali je i producent i scenarista.

Ben Stiler je rođen 30. novembra 1965. godine u jevrejskoj porodici. Otac Džeri Stiler i En Mira, bili su dobro poznati komičari. Ben i njegova sestra Ejmi, često putovali sa njima i već u najranijem detinstvu je bio upoznat sa glumačkim poslom, pa je sasvim jasno zašto je krenuo ovim putem. Prvi put se na filmu pojavio, sa svojim ocem, kada je imao samo 10 godina.

Škola ga nije preterano interesovala, već u najranijem detinjstvu znao je da želi da bude uspešan u šou biznisu.

Životna priča najvećeg operskog pevača ikada: Zbog ljubavi pretpreo osudu, smrt deteta ga dotukla! (FOTO)

foto: Profimedia

Sa 18 godina, uz podrški roditelja, odlazi u Los Anđeles i upisuje glumačku akademiju. Iako je imao veliku želju da završi fakultet, realost je bila malo drugačija. Vrlo brzo mu je dosadio studentski život i on se vraća u Njujork.

"To je bilo previše dosadno za mene. Tamo je vladala stroga i dosadna atmosfera, a ja to ne volim", rekao je glumac jednom prilikom.

Odlučio je da krene na audicije i bez formalnog obazovanja ipak uspe u svetu glume.

Godine 1985. Stilera je, dok je igrao u pozorišnom komadu, primetio jedan agent i ponudio mu da dođe na audiciju. Od tog dana Ben postaje dobro pozanto ime kinematografije.

Na velikom ekranu prvi put se pojavio 1987. godine u Stevena Spilberga "Empire of the Sun".

Najveći uspeh je film "Something About Mary", koji je zaradio 360 miliona dolara. Spisak filmova u kojima je glumio je zaista dugačak, a publika najviše voli da ga gleda u komedijama.

Najkontroverznija slikarka svih vremena:Skandali je pratili u stopu, o njenom raskalašnom životu se i danas priča!(FOTO)

foto: Profimedia

Buran ljubavni život

Ben kaže da je oduvek želeo da ima veliku i stabilnu porodicu, ali se ipak do 35. godine nije oženio.

Njegov ljubavni život je bio buran, pa je tako bio viđen u društvu mnogih glumica. Sve njegove veze su bile burne i kratkog dana. Ni sa jednom ženom nije uspeo da ostavri stabilnu vezu. Tek kada je na jednom filmskom setu upoznao, Kristin Tejlor, shvatio je šta je to prava ljubav. Nešto je u njemu "kliknulo" i rešio je da izgovori sudbonosno DA. Njih dvoje su se venčali u maju 2000. godine, a imaju i ćerku i sina.

Međutim, i ova veza je doživela krah. Par serastao 2017. godine, ali su uprkos bračnim krizama, danas u dobrom odnosu.

Sreću pronašao u porodici, Ameriku osvojio jednom ulogom: Životna priča najzgodnijeg Australijskog glumca! (FOTO)

foto: Profimedia

Turbulentan životni period

Savršen život je počeo da se komplikuje nakon saznanja da boluje od raka prostate, 2014. godine.

Tokom gostovanja u emisiji “The Howard Stern Show”, glumac je prvi put javno progovorio o borbi koju je vodio sa rakom prostate.

Rekao je da mu je bolest dijagnostikovana u junu 2014, a već dva meseca kasnije bio je na operaciji. U septembru su mu rekli da je izlečen.

"To je za mene bio kao grom iz vedra neba jer nisam znao da sam bolestan", objasnio je glumac. "U početku nisam znao šta će da se desi. Bio sam uplašen. Prestao sam da planiram bilo šta, nisam mogao ni da ugovaram snimanja filmova."

Tumor je u njemu rastao pet godina i da nije obavio tumorske testove antigena specifičnog za prostatu ne bi se na vreme otkrilo. Vest je podelio i na Tviteru gde je objavio i tekst na svom blogu: "Imao sam rak pre nekoliko godina i hteo sam nešto da kažem o tome i testiranju koje mi je spasilo život".

Opisao je scenu kad mu je doktor saopštio da ima rak. Ona je delovala kao scena iz nekog filma: "Glas urologa se naglo utišao kao u filmovima ili serijama kad nekome moraju da kažu da ima rak. Bio je to klasičan Volter Vajt trenutak, osim što se radilo o meni i niko nas nije snimao".

Stiler je sada odlučio da javno progovori o svojoj dijagnozi kako bi podstakao druge da se testiraju. "Čini mi se kao da mi je test spasao život", rekao je glumac.

Ben je na kraju rekao da sada više ceni život.

U maju ove godine, dočekala ga je još jedna tužna vest, njegov otac, za koga je bio jako vezan, je preminuo. Ben se oprostio od njega ovim rečima: "Bio je odličan i otac i deda, veoma posvećen suprug En i skoro 62 godine. Mnogo će nam nedostajati. Volim te tata".

Ljubišu Samardžića su jednom pitali šta je to smisao života, a on im je ovako odgovorio: Dobro zapamtite ove mudre reči!

foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs