Nije se oslanjala na izgled

Kako je punačka lepotica s Titanika postala najveća zvezda Holivuda: Životna priča Kejt Vinslet! (FOTO)

Sebe nikada nije videla kao savršenu ženu idealne lepote i proporcija

Vip priča
Autor:
Kako je punačka lepotica s Titanika postala najveća zvezda Holivuda: Životna priča Kejt Vinslet! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedna od najuspešnijih, najtalentovanijih, najlepših i najupečatljivijih glumica na svetskoj glumačkoj sceni - Kejt Vinslet, danas je napunila 45 godina.

Kako je lepotica sa Titanika postala jedna od najuspešnijih holivudskih zvezda ikada?

Svetska slava došla je do Kejt u njenoj 22. godini, nakon uloge Rouz u čuvenom Titaniku 1997. godine. Ona i Leonardo Dikaprio tada su stekli milione obožavalaca, ali i interesovanje eminentnih reditelja.

"Još uvek ne razumem kako sam sa tadašnjim izgledom mogla da postanem glumica. Čak su me u vrtiću zvali debelom. Bila sam punačka i nesrećna, a ovaj osećaj ostao je u meni do danas", rekla je Kate nedavno za Harper's Bazaar.

Iako je njena prva zapažena uloga podrazumevala romantičnu heroinu koja je bila spremna na sve zbog ljubavi, u privatnom životu Kejt nikada nije žurila u vezama.

U stopu su je pratile samo nevolje, droga joj je uništila život: Tragična sudbina legendarne srpske glumice! (FOTO)

foto: Profimedia

Ubrzo nakon premijere Titanika, Kejt se udala za režisera Džima Tripltona, kojem je rodila ćerku Miju. Ipak, brak nije dugo trajao - već u decembru 2001. su se razveli.

Drugu veliku ljubav Kejt je pronašla u režiseru Semu Mendezu, za kojeg se udala 24. maja 2003. godine. Iste godine dobili su sina Džoa Alfija, a sedam godina kasnije najavili su razvod.

Vinslet je jedna od onih glumica koje su volele da igraju raznolike uloge, od onih koje su svesne da su vanserijske lepotice, ali nisu želele da igraju oličenje fantazija miliona ljudi i ističu svoj izgled.

U međuvremenu, Kejt je nastavila da igra u pozorištu i aktivno glumi u filmovima, učvršćujući svoju reputaciju jedne od najuspešnijih i najtraženijih glumica.

Pun pogodak bio je ponovni susret Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija 11 godina nakon Titanika, u filmu Revolucionarni put, kada su ponovo osvojili svetsku publiku. Iako su joj prognozirali Oskara i za ovu zlogu, Kejt je prestižnu nagradu dobila za rolu u filmu Čitač, u kojem je glumila zrelu ženu zaljubljenu u mladog dečka.

Zbog njegove smrti plakala je cela Jugoslavija: Tragična sudbina legendarnog pevača i danas intrigira!

foto: Profimedia

U međuvremenu, privatni život Kejt Vinslet i dalje je intrigirao javnost. U avgustu 2011. godine, na ostrvu Neker, u društvu zajedničkih prijatelja, glumica je upoznala milionera Neda Rokenrola. Venčali su se u decembru 2012. godine i dobili sina Ber Blejza. Četiri godine kasnije bilo je vesti o razvodu, ali Kejt je do danas ostala uz svog supruga.

Kejt Vinslet je dobitnica brojnih prestižnih nagrada, među kojima je i Orden Britanske imperije za posebne zasluge u kinematografiji koji je dobila 2012. godine.

Osim sjajnih uloga, Kejt je širom sveta poznata i po podsticanju žena da vole sebe onakvim kakve jesu, da se ne muče dijetama i ne pribegavaju uslugama plastičnih hirurga.

U 5. deceniji izgleda bolje nego kada je imala 20 godina: Sve to zahvaljujući samo jednoj vežbi! (FOTO)

foto: Profimedia

"Imala sam veliki stomak i grudi su mi se dosta promenile posle troje dece. Nisam sebi mogla da kažem gledajući se u ogledalo da sam lepa. Uopšte ne verujem u ideale. Rekla sam: Ovo sam ja sada, pogledajte nesavršenu mene", rekla je glumica u intervjuu.

Na čuvenom Bulevaru slavnih u Los Anđelesu od 2014. godine postoji zvezda sa imenom Kejt Vinslet.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs