Verovali ili ne

Britni Spirs (38) se punih 12 godina nalazi u zarobljeništvu oca: Ponaša se kao da je ona njegova cirkuska atrakcija!

Otac već godinama iskorištava njenu popularnost, uzima njene pare, a nju drogira i kontroliše

Vip priča
Autor:
Britni Spirs (38) se punih 12 godina nalazi u zarobljeništvu oca: Ponaša se kao da je ona njegova cirkuska atrakcija!
Foto: Profimedia

Za početak, mala i kratka uvodna priča. Britni Spirs je bila dečija zvezda koja je svoju karijeru počela kada je imala 4 godine, a potom je bila jedno od najpoznatijih lica Miki Maus kluba i vremenom je ostvarila solo karijeru o kojoj svi, manje više, znamo sve.

Njena karijera je bila na autopilotu celi život, kao i ona sama ponekad. Ako se osvrnete na njenu muziku, ona je godinama kroz svoje tekstove javnosti govorila da je previše kontrolšu i tretiraju kao proizvod, pa samo pogledajte kroz primere pesama: Overprotected (prezaštićena), Lucky (srećna), My Perogative (moje pravo), Circus (cirkus), Piece of Me (deo mene) i Gimme More (daj mi još).

Njeni spotovi i video snimci, objave na društvenim mrežama, kao i rekviziti za turneje redovno je pokazuju u lancima ili kavezima. Ako je neko od vas gledao njene snimke kad je bila mlađa, znali biste da je njen pravi pevački glas veoma sličan glasu Kristine Aguliere.

Njenoj diskografskoj kući se to nije dopalo, jer su obe bile u Miki Maus klubu i spremale se da istovremeno izdaju svoje debitantske albume.

Tako da su oni nju naučili da peva bebećim glasom kojeg svi danas poznajemo, jer su verovali da će tako biti više ikoničan i da će joj (im) on stvoriti brend i karijeru umesto njenog stvarnog glasa. Osim što je nezdravo, uništilo joj je glas tokom godina i upravo zato je poznata po sinhronizaciji usana.

Htela je Britni još 2006. godine da napravi pop album akustičnog tipa pod nazivom Original Doll koristeći svoj pravi glas. Album je bio odložen a kasnije i otkazan kada su shvatili da će pevati svojim originalnim glasom.

Nisu joj dopustili da peva uživo iz dva razloga: jer će užasno propasti nakon toga ili će morati pevati dubokim glasom po kojem nije poznata. U suštini, cela njena karijera je imala tretman proizvoda namenjegog širokoj prodaji i konzumaciji.

Svi pamte njen lom živaca koji se desio 2007. godine. Baš svi. Prolazeći kroz svoj mentalni raspad, Britni je doživela i javni razvod, a tada je imala dvoje dece mlađe od dve godine i bila je u velikom fokusu javnosti.

Bila je na svakoj naslovnoj strani bukvalno svakog časopisa. Takođe, svi smo videli njenu fotografiju sa detetom u krilu dok vozi. Idite na Jutjub i potražite “Britni Spirs Paparaci”.

Videćete kako je jure i prate stotine njih, čak pokušavajući da uđu u javni toalet kako bi je fotografisali.

Snimali su je u suzama dok ih moli da je ostave na miru, pa čak i kroz prozor hitne pomoći dok ona leži gola, oduzeta zbog svog raspadnutog mentalnog zdravlja.

Nakon javnog sloma, brijanja glave, zaključavanja u kući sa decom, redovno pričajući britanskim naglaskom, noseći poznatu ružičastu periku i kupujući gola, dva puta je hospitalizovana.

U tom, turbulentnom, periodu njen otac je podneo molbu sudu da se privremeno stara o njoj dok ne postane mentalno stabilna, i to je trebalo da traje samo godinu dana.

Dva meseca nakon hospitalizacije gostovala je u seriji “How I Met Your Mother”, a 6 meseci nakon toga odustaje od spota Womanizer i počinje da promoviše svoj novi album Circus sa svetskom turnejom koja je dostigla vrednost oko 131,8 miliona dolara. Ako joj je bilo toliko loše, zašto je odmah počela da radi?

Njen otac je nakon godinu dana ponovo pokrenuo proces na sudu, kako bi postao njen stalni staratelj, navodno jer je ona imala početak demencije u svojim ranim dvadesetim godinama. To mu je uspelo i traje već 12 godina.

Britni Spirs je sada 38-godišnjakinja kojoj nije dozvoljeno da neke stvari obavlja bez očevog odobrenja jer ju on zakonski može zatvoriti u ustanovu za mentalno zdravlje, a evo i nekih primera šta sve Britni ne sme: voziti automobil, glasati, udati se, imati decu, trošiti svoj novac, a nema ni pristup računima da bi znala na šta se njen novac troši.

Ne može videti svoju decu jer ima samo 30% starateljstva nad oba dečaka jer je njen otac napao jednog od sinova. Ona ne sme napustiti kuću bez njegovog odobrenja, nema pravo na svog advokata niti ima bilo kakvu kontrolu nad svojom karijerom.

Čak ne sme da obavlja intervjue koji nisu unapred dogovoreni i odobreni od strane njenog oca. A ako pričamo o sitnicama onda treba da znate i da ona ne sme koristiti mobilni telefon bez nadzora kao ni društvene mreže, ići u šetnju, šoping ni do Starbaksa.

Konzervatorijum je namijenjen osobama koje imaju problem sa mentalnim zdravljem ili postepenim propadanjem zdravlja.

Najviše se odnose na bake i deke ili osobe sa stvarnom demencijom. Namenjene su osobama koje bukvalno ne mogu voditi računa o sebi. Ako je ona toliko loše da nije mentalno sposobna da vodi računa o sebi, zašto i dalje radi? Od kad je konzervacija počela pre 12 godina ona je objavila 4 albuma i napravila 3 svetske turneje, bila stalni sudija u X Faktoru, izdala je nekoliko linija parfema i donjeg veša, zaradila 138 miliona i više tokom jedne godine.

U januaru prošle godine, Britni je opet smeštena u ustanovu za mentalno zdravlje na tri meseca, nakon što je viđena da vozi auto u društvu svog momka i zbog toga što je odbila da uzima lekove za smirenje od svog oca, koje su doktori propisali kako bi je on mogao držati pod kontrolom.

Ona je svedočila sudiji da je tamo bila protiv svoje volje i da je za sve kriv njen otac.

Nakon što je procurelo u štampu da je ona tamo protiv svoje volje, pokret “Free Britney” (Oslobodi Britni) ubrzao je čitav proces, zbog čega je sudija otvorio istragu o uticaju i zakonitosti koji konzervatorijum ima na njen život.

Njena majka Lin se takođe priključila pokretu "Oblobodite Britni" rekavši da se Britni nalazi u zamci svoga oca.

Takođe, jednom je viđena kako izlazi iz hotela na glavna vrata (99% poznatih ličnosti parkira se u podzemnim garažama kako bi izbegli paparace) posrćući dok nosi cipele u rukama.

Njen tim je iskoristio taj trenutak kako bi objasnio publici koliko je njoj ustvari potreban konzervatorijum. Da napomenemo da joj nije dozvoljeno da učestvuje u zapošljavanju ili otpuštanju ljudi koji se nalaze u njenom timu.

Svake godine ona plaća naknadu od 1,1 milion dolara za nastavak njene nege, uključujući i solidnu naknadu za oca u iznosu od 100 hiljada dolara, ne računajući njegovu platu, takođe plaća advokata kojeg, opet takođe, ona nema pravo da izabere.

Njoj je dozvoljen džeparac od oko 1500 dolara sedmično za račune, šoping i ostale potrepštine dok njena neto vrednost iznosi 250 miliona dolara.

Dakle, kad je god vidite na Instagramu kako šeta gore – dole hodnicima kao da je na modnoj pisti, budite svesni da je to sve što joj je dozvoljeno. Ona nikad nije imala kontrolu nad svojim životom. OVO NIKO NE ZASLUŽUJE!

Sve što ova žena želi je da vidi svoju decu, stvara muziku o kojoj ona mašta i da slobodno pije kafu u svom automobilu.

Ovaj mjesec ona ima zakazan termin na sudu kako bi se razmotrila konzervacija i odlučilo da li je sve ovo zloupotreba ili će i dalje biti na snazi.

Ima još toliko detalja koje smo izostavili, a koji bi ovaj tekst učinili verovatno duplo dužim nego što je sad, ali jednostavna pretraga će vam pokazati šta se tu još nalazi. Raširite ovo daleko i široko! OSLOBODITE BRITNI!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs