bIOGRAFIJA

Pred gomilom novinara skinula grudnjak. Nastao je muk: Slava mi je važnija od hrane, rekla je Silva! (FOTO)

Slava mi je važnije od hrane. Moje telo je ono što mogu ponuditi, moram se za njega brinuti. Doživeću uspeh, ako mi sreća dopusti, rekla je svojevremeno glumica

Vip priča
Autor:
Pred gomilom novinara skinula grudnjak. Nastao je muk: Slava mi je važnija od hrane, rekla je Silva! (FOTO)
Foto: Profimedia

Možda nije bila najtalentovanija glumica, ali imala je ono nešto - tako su kolege glumci opisivali Simon Silvu, francusku glumicu rođenu u Egiptu koja se tokom 1950-ih pojavila u nekoliko britanskih filmova B produkcije. Svoje je prezime Silver skratila u Silva, jer je smatrala da će joj tako biti lakše potpisivati autograme.

Po mnogo čemu bila je preteča današnjih starleta, a oskudno odevena u prozirnoj haljini je na londonskoj zimi izjavila "napravila bih sve da dođem u novine", držeći svog tadašnjeg bogatog supruga za ruku. Osim što je glumila, skidala se i slikala za pin-up časopise, a neretko je zvala fotografe da je slikaju u njenom krevetu. Soba joj je bila puna dijamanata i bundi.

"Slava mi je važnije od hrane. Moje telo je ono što mogu ponuditi, moram se za njega brinuti. Doživeću uspeh, ako mi sreća dopusti,"rekla je svojevremeno glumica.

foto: Profimedia

Suprug ju je ostavio nakon četiri godine braka jer ju je uhvatio u aferi s kolegom glumcem. Ipak, Simon nije dopustila da je to potrese. Odlučila je, kako je rekla, početi da štedi, ali nikako na račun svoje lepote.

Sve za slavu

Poznata po svojoj lepoti, rasnoj figuri i bujnim oblinama, očajnički je tražila svoj put do slave, a i do njega je uspela i doći - izazivanjem ekscesa na slavnom Filmskom festivalu u Kanu.

U martu 1954. je doputovala na njega s jasnim ciljem da bude primećena, a u tome je i uspela, budući da su njene slike preplavile svet, a organizatori su je imenovali "počasnom Mis festivala". Predstavnici medija tražili su je da pozira s glumačkim kolegom Robertom Mičamom na plaži obližnjeg ostrva Lerin. Ta se foto seansa pretvorila u pravu javnu sablazan kad je Silva skinula svoj grudnjak te pozirala pridržavajući svoje velike grudi golim rukama.

Nastala je opšta pomutnja, a fotografi su bukvalno gazili jedan preko drugog u želji da ulove najbolji kadar. Pritom je nekoliko njih povređena, a dvojica su pretrpela prelom udova. Mediji su uživali, a fotografije su objavljene u svim novinama širom sveta. Odbor festivala je s druge strane bio užasnut onim što su smatrali jeftinim trikom za publicitet, a Silva je zamoljena da napusti festival. Odmah nakon incidenta u Kanu, Silva je otputovala u SAD, nadajući se kako će unovčiti svoj novostečeni status zvezde.

Tada se srela sa problemom - kancelarija za migrante otkrila je kako je u zemlju ušla s turističkom vizom te nije tražila radnu dozvolu, iako je dobila ponudu za snimanje filma te je zarađivala. Kako više nije imala novaca, zvala je bivšeg muža da joj plati put nazad.

foto: Profimedia

Ubila ju želja za lepotom

Tužna, jadna i sama, vratila u svoj londonski stan. Čekajući da joj se napokon otvori neka prilika, jedne je večeri iznenada preminula da to niko nije ni znao - do sutrašnjeg dana.

Uzrok smrti bilo je prestanak rada srca, a njeni su prijatelji smatrali kako je krivac za to bio neka vrsta poremećaja u ishrani i rigorozne dijete kojim se podvrgavala, sve kako bih bila slavna i lepa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs