Kažu da je star, bahat, snob i arogantan

Zašto Britanci ne žele da im Čarls bude sledeći kralj: 10 razloga protiv princa!

Ako se pita javnost, na tron bi trebalo da sedne princ Vilijam, a ne Čarls

Vip priča
11:05h Autor:
Zašto Britanci ne žele da im Čarls bude sledeći kralj: 10 razloga protiv princa!
Foto: EPA / Neil Hall

Da se britanska javnost pita, sledeći kralj Engleske sigurno ne bio princ Čarls.

Za to imaju 10 razloga:

1. Nevoljen u javnosti

Princ Čarls je naslednik trona sa najdužim stažom u Britanskoj istoriji. Ipak, on nikada nije uživao preveliku popularnost među svojim narodom, pre svega zbog detalja o braku sa pokojnom princezom Dajanom.

2. Princ Vilijam i Kejt Midlton su favoriti

Par i njihovo troje dece obožavani su u celoj Engleskoj. Anketa je pokazala da više od polovine Britanaca želi da Čarls ustupi tron Vilijamu.

3. Afinitet zbog princeze Dajane ne jenjava

Pokojna Lejdi Di je jednom prilikom rekla da bi volela da bude samo kraljica ljudskih srca. To je jedna od stvari zbog kojih su Britanci obožavali Dajanu. Zbog njene smrti, koja je za mnoge i dalje misterija, mnogi ne vole princa Čarlsa i smatraju da direktno odgovornim za njenu smrt.

To je bahato, bezobrazno i nezahvalno: Evo šta su Megan i Hari sada priredili kraljevskoj porodici i čitavoj Britaniji!

foto: Profimedia

4. Ne žele da Kamila Parker bude kraljica

Svega 20 odsto Britanaca misli da bi Kamila trebalo da ponese titulu kraljice. Narod ni njome nije oduševljen iz istog razloga zbog kojeg ne voli Čarlsa - jer je zauzela Dajanino mesto.

5. Ne žele "mrzovoljnog" kralja

Ako pročitate najprodavanije knjige o kraljevskoj porodici, primetićete da princ Čarls nije miljenik ni biografa. Čak i oni koji tesno sarađuju s njim, glasno ističu sve njegove mane. Na primer, Tom Bauer, autor knjige "Princ buntovnik" (Rebel Prince), opisuje Čarlsa kao mrzovoljnog čovekla kojeg ne interesuju posledice njegovih dela.

Javnost je često imala priliku da vidi njegovu histeriju i izlive besa, koji su lagano uništavali njegovu reputaciju.

Kad ti je uzor princeza Dajana, nema šanse da pogrešiš: Kejt Midlton, kraljica prefinjenog šika! (FOTO)

foto: EPA / Neil Hall

6. Ne misle da je on u stanju da dobro obavlja taj posao

Mnogi Britanci smatraju da princ Čarls ne bi bio dobar kralj. To je uloga koju ne smete uzimati zdravo za gotovo, a narod se boji da Čarls tome jednostavno nije dorastao.

7. Da biste postali dobar kralj, potrebne su godine

Ako uopšte postane kralj, njegova vladavina biće znatno kraća od Elizabetine, s obzirom na to da već ima 70 godina. Kraljica je sela na tron kada je napunila 25 godina, a sada ima 92.

8. Narod ga smatra snobom

Princ Čarls u sebi jednostavno nema šarm i toplotu koju je imala, na primer, princeza Dajana. On deluje daleko i povučeno, a magazin Njujorker otvoreno je pisao o njemu kao o snobu. Štaviše, on ne deluje kao osoba koja bi mogla da se poveže i poistoveti sa prosečnim britanskim čovekom. Sa druge strane, princ Vilijam sa ljudima komunicira mnogo bolje i lakše, baš kao njegova majka, i verovatno ga zato toliko vole i žele da Vilijam postane sledeći kralj.

Ako iko treba da bude uvređen, to sam ja: Megan ponovo ostavila Harija na cedilu!

foto: Profimedia

9. Ignorantan stav prema dobrobiti životinja

Iako se izuzetno zalaže za važna pitanja poput očuvanja okoline i klimatskih promena, potpuno je nezainteresovan za dobrobit životinja. Da stvar bude još gora, a Britanci dodatno besni, princ Čarls javno naziva lov na lisice - romantičnim. Briga o životinjama jedna je od gorućih tema u Britaniji, pa je Čarlsovo ponašanje najgori mogući izbor ako želi da ga ljudi zavole.

10. O njegovim dobrim delima se ne piše

Britanska štampa revnosno prenosi sve skandale i "prljave" detalje iz života princa Čarlsa, ali niko ne piše o njegovim dobrim delima. Čarls je zapravo uradio puno toga dobrog za Britaniju i i dalje to pokušava svim silama. Većinu života proveo je podižući svest o važnosti zaštite okoline, a izuzetno je posvećen i mnogim humanitarnim organizacijama koje je sam osnovao.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs