Nije se oporavio od teške povrede glave

Mihael Šumaher 6 godina nakon nesreće: On više nije čovek kog smo znali, supruga krije istinu o njegovom zdravlju?!

Šuška se da supruga Korina ne dozvoljava da se sazna išta o njegovom stanju

Vip priča
Autor:
Mihael Šumaher 6 godina nakon nesreće: On više nije čovek kog smo znali, supruga krije istinu o njegovom zdravlju?!
Foto: Profimedia

Ceo svet ostao je u šoku 2013. godine kada se pročulo da je čuveni vozač Formule 1 Mihael Šumaher imao tešku nesreću na skijanju.

Sedmostruki šampion u automobilskim trkama tada je zadobio tešku povredu glave, zbog koje je dugo bio u komi i zbog koje mu je život dugo bio ugrožen.

Punih šest godina od neseće, Šumahera niko nije video u javnosti, a poznati italijanski neurohirurg Nikola Aćari tvrdi da mu se stanje dodatno pogoršalo.

"On više nije osoba koje se sećamo sa automobilskih staza", tvrdi dr Aćari.

Imala je nesreću da nadživi sve one koje je volela: Životna priča legendarne Doris Dej! (FOTO)

foto: Profimedia

"To moramo da razumemo, jer zbog povrede mozga koju je preživeo, on sada ima potpuno izmenjenu mišićnu i koštanu strukturu", kaže neurohirurg.

Šumaher i dalje živi u svojoj vili na Ženevskom jezeru sa suprugom Korinom i njihovo dvoje dece. Od nesreće se veoma malo zna o njegovom stanju, jer ni supruga ni deca ne žele da otkrivaju informacije, ali Žan Tot, bivši menadžer čuvenog vozača otkrio je u decembru 2019. da se Mihael "još uvek bori". Do tog zaključka došao je kada je posetio Šumahera u njegovoj vili, kako bi zajedno pratili Grand Pri.

"Uvek sam pažljiv sa ovakvom vrstom saopštenja, ali to je istina. Gledao sam trku sa Mihaelom u njegovoj kući u Švajcarskoj. On je u najboljim rukama i ima najbolju negu kod kuće. Ne odustaje i nastavlja da se bori", rekao je Tot.

Ipak, Tot otkriva da Majkl ne može da komunicira onako kako je to mogao ranije.

Generacije žena sekle su vene za njim: Šta je bolest napravila od najseksepilnijeg muškarca ikada! (FOTO)

foto: Profimedia

"Naše prijateljstvo nije isto kao ranije jer više ne postoji komunikacija koju smo nekad imali", priznao je nekadašniji Šumaherov menadžer.

Ipak, njegov stari prijatelj Vili Veber prošle godine je šokirao javnost kada je rekao da Korina krije istinu o zdravstvenom stanju njenog supruga.

"Znam da je Majkl teško povređen, ali ne znam kako napreduje. Voleo bih da znam kako mu je, da ga stegnem za ruku i vidim mu lice, ali njegova supruga Korina to nedozvoljava. Verovatno se plaši da ću videti šta se događa i da ću javnosti reći istinu. Ipak, čvrsto verujem u Majklov oporavak, jer znam koliki je on borac. Ako šansa postoji, on će je iskoristiti. Ovo ne može da bude kraj.

Molim se za njega i ubeđen sam da ćemo se opet videti", rekao je Veber.

Podsetimo, 29. decembra 2013. godine, Mihael Šumaher zadobio je tešku povredu mozga, kada je na skijanju udario glavom o stenu. Tri meseca je proveo u indukovanoj komi, kako bi lekari mogli da mu spasu život. S obzirom na to da se porodica ne oglašava o njegovom zdravstvenom stanju, javnosti je ostalo samo da nagađa kako se sada oseća nekadašnji šampion u Formuli 1.

(Stil.kurir.rs)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs