život je nije mazio

Životni lomovi seks simbola stare Jugoslavije: Tragično je izgubila sestru, borila se sa depresijom, spavala ispred stana!

Sve životne udarce hrvatska glumica je predočila u sopstvenoj monodrami

Vip priča
20:34h Autor:
Životni lomovi seks simbola stare Jugoslavije: Tragično je izgubila sestru, borila se sa depresijom, spavala ispred stana!
Foto: printscreenJutjub/noirsplus

Hrvatska glumica Mia Begović (56) ima bogatu, uspešnu glumačku karijeru, ali život van scene je nije mazio.

Glumila je u brojnim pozorišnim predstavama, filmovima i serijama, a najpoznatija je po ulogama u serijama "Ponos Ratkajevim" i "Vila Marija". Još dok je studirala na Akademiji dramskim umetnosti, dobijala je brojne velike angažmane. Važila je za jednu od najlepših žena na prostoru bivše Jugoslavije.

Prvi puta sudbonosno da izgovorila je 1990. godine vaterpolisti Ronaldu Lopatniju koji je iza sebe ima brak s Terezom Kesovijom. Mia i Ronald u braku su bili manje od deset godina i dobili su ćerku Maju Lenu.

I pored bračnog brodoloma, nije digla ruke od ljubavi. Naime, 2004. godine ponovno se udala, ovaj put za preduzetnika Željka Žnidarića, a ljubav je trajala šest godina. Nakon što je Žnidarića sud osudio za otimanje zemlje i gradnje vila bez građevinskih dozvola, par je stavio tačku na ljubav.

" Ljubav jednostavno više ne živi na našim adresama" objasnila je.

Šuškalo se i kako njena ćerka iz prvog braka nikako nije mogla da prihvati Žnidarića kao oca.

Iako se činilo kao da će se Mia i Željko rastati u dobrim odnosima, par je 2012. punio novinske stupce dramom koju su proživljavali u borbi oko stana u u Zagrebu gde su zajedno živeli.

Celog života predosećala sopstvenu smrt, na kraju se sve obistinilo: Kako je stradala Ena Begović!

Dok je Mia na dalekoj Kostariki snimala rijaliti 'Survajver', Željko je u u njihovom stanu promenio brave tako da glumica više nije mogla da uđe. Nekoliko dana spavala je na hodniku pred ulaznim vratima, sedeći na koferima u koje je Željko natrpao njene stvari pre nego što ju je izbacio.

Mia je tada ispred stana kampovala' u farmerkama, patikama i crnoj bundi. Pritisnuta životnom dramom, saplela se o kovčeg i povredila nogu pa je nosila longetu i zavoje. Društvo joj je u tom periodu pravila njena ćerka Maja Lena.

Sličnu agoniju proživela je i njena mama Tereza (84). Ona je izbačena iz stana Zagrebu gde je živela nakon Enine smrti, koja je bila vlasnica tog stana. Mia je mamu nakon toga nesebično primila kod sebe.

"Nemoćnu staricu izbacili su na ulicu zabranjujući joj pritom da uzme svoje lekove", izjavila je tada Mia.

Najveći životni udarac za Miu Begović sigurno je bila smrt njene sestre Ene koja je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2000. godine, a u istom automobilu bila je i njena tada jednomesečna ćerka Lana, koju je dobila u braku sa Josipom Radeljakom.

foto: Youtube Printscreen / Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Mia je sa sestrom bila neverovatno povezana. Nekoliko je puta priznala kako joj je Ena bila najveći zaštitnik i najiskreniji kritičar.

"Sećam se kad mi je pre jedne premijere u kojoj sam dobila ulogu soprana poslala cveće za sreću i rekla:

Tragedija zbog koje je plakala cela Jugoslavija: Glumičina najveća želja bila je da postane majka a 45 dana od porođaja izgubila je život u stravičnom udesu!

foto: Kurir/Dragan Kadić

'Divna si, a propevaćeš u raju'. To je bila Ena. Jako direktna i jako duhovita i baš je se takve volim najviše sećati - ispričala je Mia.

Iako i danas pati za neprežaljenom sestrom, depresiju je uspela da pobedi.

Nakon svih udaraca koje joj je život zadao, Mia je 2016. napisala i sopstvenu monodramu 'Sve što sam prećutala'. Priznala je da ju je pisala čak godinu dana.

"Kako su se u mom životu događale stvari koje su iz temelja promenile moju svakodnevicu, kao i pogled na svet - prvo odlazak mog tate, a zatim i Ene - već jako dugo, 20 godina, imam potrebu nešto da kažem. Naime, u javnost često izlazi ono što javnost prepozna kao istinu, a ono što nam se zaista događa, što nas formira, ne izlazi ili, barem, nije tačno artikulisano. To saznanje mi je bilo okidač da sednem i napišem monodramu", priznala je glumica.

U nekoliko je navrata isticala kako je kroz život prati vrlo izražen inat koji ju je terao napred i u situacijama kada se osećala kao da nigde ne pripada.

"Međutim, moj glavni pokretač ipak je bila ljubav, nikako inat ", zaključila je Begović.

Potresna životna priča Miše Janketića: Ostao bez porodice sa 4 godine, molio da mu ne kažu gde žive sinovi čoveka koji mu je ubio majku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs