Provereno

Otkriven pravi razlog raskida Vilijama i Kejt: Ova osoba je kriva!

Dokumentarac od vojvodi i vojvotkinji otkrio šta se desilo pa je danas skladan par raskinuo te 2009. godine

Šuška se
18:20h Autor:
Otkriven pravi razlog raskida Vilijama i Kejt: Ova osoba je kriva!
Foto: Profimedia

Iako su vojvotkinja i vojvoda od Kembridža danas primer srećnog kraljevskog braka njih su se dvoje 2007. godine nakratko razdvojili, a razlog tog prekida jedan stručnjak za kraljevske odnose pronalazi u njenom poreklu, odnosno porodici Midlton.

Životni putevi Vilijama i Kejt razišli su se na nekoliko meseci 2007. godine, navodno nakon ultimatuma o veridbi koji je Kejt postavila Vilijamu. Bivši kraljevski urednik Dankan Larkombe, koji se pojavio u Amazonovom dokumentarcu "William & Kate: The Journey", nije uveren u tu priču i smatra da je raskidu kumovala porodica Kejt Midlton.

"Jedna od mojih teorija je da su se razišli zbog njenog porekla, njene porodične pozadine", prenosi Larkombeovo razmišljanje Dejli Mejl.

Larkombe svoje uverenje temelji na poznatoj činjenici da su Vilijamovi prijatelji svaki put kad bi videli Kejt zbijali šale na račun njene majke, koja je radila kao stjuardesa, uzvikujući frazu koju korisit kabinsko osoblje aviona "doors to manual".

"Palata je to kategorički odbacila, ali usuđujem se reći da je jedno ili dvoje ljudi vrlo bliskih Vilijamu istog razmišljanja", kaže Larkombe.

Majka Kejt Midlton, Karol, dolazi iz radničke klase i potomak je siromašnih rudara i graditelja, a karijeru je počela kao stjuardesa, dok je Kejtim otac Mičel bio dispečer aviona za British Airways.

Ali, uprkos skromnijim počecima, Kejtino odrastanje nisu obeležile oskudice. Karol je pokrenula porodičnu kompaniju Party Pieces i prodajom zabavnog programa za decu preko interneta zgrnula višemilionsko bogatstvo. Njihova porodična kuća u Berkširu vredi više od milion funti, stan u Čelsiju vredan 750 hiljada funti platili su gotovinom, a troje dece pohađalo je privatnu školu čija godišnja školarina iznosi 27 hiljade funti.

Kejt i Vilijam su se upoznali na univerzitetu, a raskid je usledio nakon pet godina veze.

Princ Vilijam je, navodno želeći izbeći grešku koju su njegovi roditelji učinili prebrzim venčanjem, otvorio novo poglavlje u životu i postao vojnik.

Iako su vesti o njihovom raskidu punile novine, Kejt je bila okupirana uranjanjem u londonsku društvenu scenu i njihov odnos držala u diskreciji. Do sredine maja razgovarali su samo telefonom, a onda je u junu Kejt viđena na kostimiranoj zabavi u Vilijamovoj kasarni. U avgustu su otputovali na Sejšele, gde je Vilijam obećao da će je zaprositi. Verili su se su se u oktobru 2010. i venčali u aprilu sledeće godine.

U intervjuu povodom njihove veridbe oboje su priznali kako je kratko vreme razdvajanja bila najbolja odluka.

"Mislim da u to vreme nisam bila najsrećnija zbog te odluke, ali to me zapravo učinilo jačom osobom, jer saznate neke stvari o sebi koje možda niste do tada shvatali", rekla je tada Kejt i dodala kako vas kao mladu osobu ljubavni odnos može jako zaokupiti i otkrila da u to vreme nije ni shvatala koliko joj je potrebno vreme samo za sebe.

"Oboje smo bili jako mladi, tražili sebe i bili različitih karaktera", nadovezao se Vilijam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs