Radi punom parom

Veliki izazov: Željko Joksimović napisao pesmu za Selin Dion!

Pevač i kompozitor otkrio je da bi njegovu kompoziciju trebalo da otpeva veliko ime popularne muzike
Šuška se 13.11.2013. - 19:23h Autor: Kurir
Foto: Fonet

Pevač i kompozitor Željko Joksimović uskoro bi mogao da u svoju biografiju upiše i saradnju sa Selin Dion. Član žirija i sudija u X faktoru otkrio je u intervju za magazin Kurir Go International da bi njegovu kompoziciju trebalo da otpeva veliko ime popularne muzike.

 

“Imam jednu pesmu koju sam napisao i mislim da bi bila idealna za Selin Dion. Nisam se još uvek bavio transferom pesme do njenog menadžmenta, ali sam siguran da ću se time baviti u bliskoj budućnosti”, otkrio je Željko.

 

Joksimović je otkrio i da trenutno ima ponudu da piše muziku za jedan veliki film strane produkcije, ali i opere i balet.

 

“Sve u svoje vreme, ali su i to izazovi o kojima ponekad razmišljam. Ponosan sam na svoj opus filmske i pozorišne muzike i rado se upuštam u ovaj vid stvaralaštva. U ovom trenutku moj prioritet je novi album, iako imam nekoliko ponuda za filmove strane produkcije”, naglašava Joksimović.

 

Veza između Joksimovića i kanadske pevačice je Pesma Evrovizije. Selin je predstavljala Švajcarsku na prestižnom muzičkom takmičenju 1988. u Dablinu sa pesmom Ne idi bez mene i pobedila nakon dramatičnog glasanja osvojivši 137 poena, bod više od Velike Britanije. Jugoslavija je bila šesta, a zemlju su predstavljala Srebrna krila. Ipak, široj publici u Srbiji je najpoznatija kao izvođač numere My Heart Will Go On iz filma Titanik.

 

Željko nema ništa lošije reference. Vratio je Srbiju na muzičku mapu Evrope. On je 2004. u Turskoj s pesmom Lane moje osvojio drugo mesto, dve godine kasnije komponovao je muziku za numeru Lejla, s kojom je grupa Hari Mata Hari u Atini bila treća, a Joksimović je proglašen za najboljeg kompozitora tog takmičenja. Godine 2008. godine oprobao se kao voditelj festivala u Beogradu i napisao Oro za Jelenu Tomašević, a prošle godine doneo je treće mesto Srbiji s Nije ljubav stvar i poslednji veliki uspeh našoj zemlji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...