Uspela

Zadovoljna Hale Beri: Usvojen zakon protiv paparaca

Predlog zakona koji paparacima zabranjuje maltretiranje dece poznatih, koji je javno podržala slavna glumica Hale Beri, sada je postao zakon u Kaliforniji.
Šuška se
05:08h Autor:
Zadovoljna Hale Beri: Usvojen zakon protiv paparaca

Glumica Hale Beri je letos pred skupštinom Kalifornije svedočila u korist nacrta zakona koji je sada potpisao guverner Kalifornije Džeri Braun.

Zakonom se predviđaju više kazne za svakoga ko pokuša da snimi ili fotografiše dete zbog posla kojim se bave njegovi roditelji ili staratelji i to na način koji ih "ozbiljno ugrožava, plaši, nervira ili muči".

Beri je u saopštenju izrazila zadovoljstvo što je zakon usvojen.

"U ime moje dece, nadam se da je ovo početak kraja onih preterano agresivnih paparaca čije besramno ponašanje izaziva toliko traume i emotivnog stresa".

U svedočenju pred skupštinom, Beri je rekla: "Mi smo mame koje pokušavaju da zaštite svoju decu. Ta nevina deca nisu tražila da budu poznata. Nisu tražila da budu bačena u igru i često ne mogu da shvate šta se dešava. A mi nemamo zakon koji ih štiti".

Na istom slušanju govorila je i glumica Dženifer Garner koja je kao dodatni razlog usvajanja takvog zakona navela uhođenje.

"Sada te nasilne, mentalno bolesne uhode mogu da se približe mojoj deci tako što će pratiti gomile fotografa i uklopiti se u gužvu", rekla je ona. "Poput čoveka koji mi je pretio da će mi iseći bebe iz stomaka. Koji je uhapšen pošto je u grupi paparaca vrebao ispred obdaništa moje ćerke. Taj čovek je u zatvoru ali uopšte ne sumnjam da postoje drugi poput njega koji su na slobodu".

Kalifornijski mediji i fotografi izrazili su zabrinutost da će zakon ograničiti njihov rad.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs