SKANDALOZNI ŽIVOT ROKERA: Deportacija, droga i grupni se*s, a zatvor je izbegao samo zato jer je slavan

Pol Makartni, bivši član kultnog benda Bitlsi, jedan je od malobrojnih javnih ličnosti čiji se privatni život skoro uvek odvijao pod budnim okom javnosti.

Šuška se
Autor:
SKANDALOZNI ŽIVOT ROKERA: Deportacija, droga i grupni se*s, a zatvor je izbegao samo zato jer je slavan
Pol Makartni, bivši član Bitlsa, Foto: Revolver / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Malo je poznato da je pravo ime Pola Makartnija u stvari Džejms koje je dobio po ocu, međutim kako bi izbegli zabunu sa istim imenom roditelji su mu dali nadimak Pol koji se zadržao i do dan danas.

U doba svoje najveće popularnosti šezdesetih u Hamburgu, Nemačkoj, Pol i njegov glavni bubnjar Pit, deportovani su zbog absurdnog razloga. Naime, jedne mračne večeri, njih dvojica su u potrazi za jačom svetlošću pomerala stvari u apartmanu u kom su odseli. Prilikom toga su nepažnjom izazvali manji požar. Međutim vlasnik apartmana je vlastima izjavio kako su njih dvojica imala nameru da mu spale stan do temelja. Pol se branio time što je prostor bio od kamena pa ga je stoga bilo skoro i nemoguće zapaliti na način na koji je aludirao sam vlasnik. Ipak bez obzira na to bili su deportovani iz zemlje. Situacija nikad do kraja nije razjašnjena ali su se njih dvojica ubrzo nakon naplate taksi za deportaciju vratila u Nemačku.

Pol Makartni
foto: Profimedia

Nije tajna da je Pol voleo da povremeno zapali džoint, često je i sam pričao o svojoj ljubavi prema marihuani. Davne 1973. godine, na njegovoj farmi u Skotlandu, pronađene su sadnice trave. Tvrdio je kako je taj prinos zapravo poklon od fanova. Lokalne vlasti su ga novčano kaznile i priča se završila na tome.

Sedam godina nakon ovog događaja suočio se sa mnogo ozbiljnijim optužbama. Na Tokijskom internacionalnom aerodormu 1980. godine, carinski službenici su pronašli izvesnu količinu marihuane u njegovom vlasništvu, pretila mu je sedmogodišnja zatvorska kazna predviđena za šverc droge. Na sreću, opet ga je sačuvala njegova popularnost. Proveo je samo devet dana u Tokijskom pritvoru za narkotike.

Kasnije, 2015. godine objavljuje kako prestaje sa konzumiranjem marihuane kako bi poslužio kao dobar uzor svojim unucima.

Skoro par decenija vladalo je mišljenje kako je zapravo Pol glavni krivac za raspad grupe Bitlsi. Navodni dokaz za ovakve tvrdnje bilo je saopštenje za njegov solo album 1970. godine. Međutim, prema njegovom tadašnjem intervjuu za BBC on navodi Lenona kao inicijatora tadašnjeg razlaza. Smatrao je da je bend mogao da nastavi dalje da Džon Lenon nije odlučio da ode.

Taj period razlaza uporedio je sa razvodom i za njega je to predstavljalo najteži period u životu zbog toga što je taj bend bio osim posla i njegov život. Bend se raspao mnogo pre zvanične objave pa su članovi morali mesecima da se pretvaraju i održavaju dobre odnose dok su se rešavala sporna pitanja oko njihovog poslovanja. Na kraju se sve završilo Polovom tužbom ostatka benda koja se ispostavila kao dobar potez jer je ubrzala rešavanje spornih pitanja i zaštitila autorska prava na njihovo dugogodišnje stvaralaštvo.

Makartni je bio neko ko krije svoj privatni život od javnosti, koliko god je to moguće. Ali je pre nekoliko godina rešio da otvori dušu i dao veliki intervju za GQ. Evo šta je sve rekao:

Makartni se prisetio kako su, pre nego što su postali slavni, imali seanse grupnog masturbiranja.

"Bili smo u Džonovoj kući i umesto da se napijemo i zabavljamo, samo smo sedeli u mraku. Neko je počeo da masturbira i onda smo krenuli svi. S vremena na vreme neko bi samo rekao neko ime, npr: 'Brižit Bardo!' i svi bismo samo nastavili. Naravno, Džon je u jednom trenutku rekao: 'Vinston Čerčil' i svi bismo se smejali. Nismo to radili često, samo nekoliko puta", ispričao je Makartni. Što se tiče orgija, tvrdi da to nije bila njegova česta praksa.

"Bilo je grupi devojaka, ali orgije nisu baš moja stvar. Jednom smo bili u Vegasu i tip iz organizacije nas je pitao da li želimo prostitutke, naravno da smo pristali. Ja sam tražio dve. Bilo je to predivno iskustvo, ali to je najbliže što sam došao do orgije. Ne znam šta su radili ostali u svojim sobama. Mislim da je Džon više bio za takve stvari. Na primer, ženi bi se svideo i otišli bi kod nje kući, a onda bi suprug gledao. To se smatralo perverznim u to vreme", ispričao je Makartni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs