Priča se

22 GODINE OD SMRTI MUŽA, VESNA DE VINČA I DALJE NOSI CRNINU: On je bio najlepši čovek bivše Jugoslavije!

"Sudbinu sam preokrenula u stil," rekla je Vesna

Šuška se
21:53h Autor:
22 GODINE OD SMRTI MUŽA, VESNA DE VINČA I DALJE NOSI CRNINU: On je bio najlepši čovek bivše Jugoslavije!
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Vesna de Vinča udavala se dva puta. U prvom braku, sa novinarom Milanom Langom bila je sedam godina.

"Moj prvi muž je od mene bio stariji 20 godina i u njemu sam tražila oca koji je tek bio preminuo u tom trenutku. Imala sam tu sreću da rastem uz velike muške figure, šmekere, kavareljere i velike ličnosti. Od Langa sam se razvela posle 7 godina braka. Razvod, taj neuspeh je rizik da žena počne da mrzi muškarce - rekla je svojevremeno Vesna, ali je otkrila da je ona ipak zavolela ponovo.

Drugi muž Vesne de Vinče bio je Predrag Vitas, u koga je, kako sama kaže, bila ludo zaljubljena.

"Najlepši čovek u bivšoj Jugoslaviji u kojeg su mnogi bili zaljubljeni. Imao je te divne, plave oči kojima me je osvojio, kao iz vikend ljubavnog romana. Imao je apolonsku lepotu. Bio mi je učitelj, ljubav, sve," rekla je Vesna otkrivši da joj je prvi brak bio lekcija, a drugi savršenstvo.

Predrag je prerano napustio Vesnu, a njegovu smrt, ona već 22 godine oplakuje u sebi. Od kada je postala udovica obukla je crninu koju i danas dostojanstveno nosi.

"Crno sam počela da nosim kao udovica, kada je 1998. godine preminuo moj suprug Predrag Vitas. Od tada su prošle 22 godine, a ja sam i dalje u crnom. Sudbinu sam pretvorila u svoj stil," ispričala je za medije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs