saznajte više

FRANCUSKOM KRUŽI NEOBIČNA GLASINA: Brižit Makron je rođena kao muškarac!? (FOTO)

Čini se da nisu samo Amerikanci skloni verovanju da im je predsednik oženio ženu rođenu kao muškarac. Pod heštegom #JeanMichelTrogneux društvenim mrežama u Francuskoj kruži neobična glasina da je i 68-godišnja supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona rođena kao muškarac

Šuška se
Autor:
FRANCUSKOM KRUŽI NEOBIČNA GLASINA: Brižit Makron je rođena kao muškarac!? (FOTO)
Brižit Makron, Foto: Profimedia

Kako navodi Le Figaro, francuska prva dama namerava da pokrene pravni postupak i da podnese tužbu protiv pokretača ove sulude teorije.

Kontroverzna priča objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu Faits et Documents u septembru, a u njoj se insistira kako je tvrdnju iznija trogodišnja istraga koju su podržali mnogi stručnjaci.

Mesečnik od 12 stranica, koji je objavio niz bizarnih teorija o javnim osobama, navodno je optužio Brižit Makron da je rođena kao muškarac po imenu Žan-Mišel Trogu.

Nataša Rej, novinarka za koju se navodi da je istraživala tvrdnje, dala je gotovo četiri sata dug intervju medijima o ovoj teoriji, a pre nego što je izbrisan s Jutjuba pregledam je 470 hiljada puta.

Bizarna teorija prelila se na društvene mreže pa su njima ovog meseca naveliko kružile smešne sugestije, a #JeanMichelTrogneux je postao jedna od tema o kojima se na francuskom Tviteru najviše raspravljalo prošle nedelje.

Podeljena je i na brojnim Tviter nalozima teoretičara zavera, s više od 34 hiljade tvitova koji su koristili taj hađteg.

Nije ovo prvi put da se neka poznata žena našla na meti ovakvih teorija, jer su se 2017. godine slične apsurdne tvrdnje pojavile i o bivšoj američkoj prvoj dami Mišel Obami.

Zanimljivo je da se bizarna glasina u Francuskoj pojavila samo nekoliko meseci uoči sledećih predsedničkih izbora u aprilu sledeće godine, na kojima će prema dosadašnjem istraživanju javnog mnjenja, iako još nije zvanično proglasio svoju kandidaturu, Makron osvojiti drugi mandat.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs