Kanski filmski festival

Džulijan Mur nije bila predviđena kao dobitnica kanske nagrade: Sreća je na njenoj strani!

Glumica je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, ali je žiri hteo zapravo nagradu da dodeli turskoj glumici Melisi Sežen za ulogu u filmu Zimski san
Šuška se 28.05.2014. - 09:53h Autor: Beta
Foto: AP

Džulijan Mur nije bila 24. maja na dodeli nagrada na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, iako je dobila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Maps to the stars" kanadskog reditelja Dejvida Kronenberga.

 

Francuski mediji ocenili su da je to neobično, jer je Džulijan Mur bila na festivalu, a običaj je da žiri na dan dodele telefonom zove potencijalne dobitnike i zamole ih da ostanu u Kanu ili da se vrate ako su otputovali ranije. Glumica se za vreme dodele nalazila u Njujorku s porodicom, a jedan odproducenata ju je nazavao telefonom da joj saopšti srećnu vest koju je ona primila sa oduševljenjem.

 

Glumica je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, ali je žiri hteo zapravo nagradu da dodeli turskoj glumici Melisi Sežen za ulogu u filmu "Zimski san", prenose mediji. Međutim, pravila festivala nalažu da jednom filmu ne mogu da se dodele dve nagrade.

 

- Pošto je žiri hteo da dodeli Zlatnu palmu turskom filmu nije mogao da nagradu dodeli i glumici u istom filmu. Zbog toga se žiri odlučio za drugi izbor glumice - navode mediji pozivajući se na izvore bliske kanskom žiriju, čija je predsednica bila novozelandska rediteljka Džejn Kempion.

 

Mediji dodaju da se sada razume zašto Džulijan Mur nije bila prisutna na ceremoniji dodele nagrada.

 

Džulijan Mur (53) četiri puta je nominovana za Oskara, a nijednom nije dobila kansku nagradu.

 

Film "Kis Uykusu" (Zimski san) turskog reditelja Nurija Bilgea Čejlana osvojio je Zlatnu palmu 67. filmskog festivala u Kanu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...