Optužba zbog neplaćanja poreza

Dolče i Gabana u zatvoru?

Svetski priznatim dizajnerima preti zatvorska kazna u Italiji zbog utaje poreza od milijardu evra
Šuška se
02:30h
Dolče i Gabana u zatvoru?

Godinu i osam meseci Dolče i Gabana (Dolce and Gabbana) mogli bi da provedu iza rešetaka. Oni su optuženi za utaje poreza od italijanske poreske službe. Slavni modni dizajneri nisu se oglasili po pitanju presude, na koju će verovatno uložiti žalbu. Lista njihovih kupaca je brojna, a na taj spisak ulaze brojne poznate ličnosti, poput Madone (Madonna), Kajli Minog (Kylie Minogue), Kejt Mos (Kate Moss).

Istraga od strane italijanskih vlasti počela je pre 6 godina, kao deo Vladinog plana da se stane na put izbegavanju poreza. Sudija je presudio da su Dolče i Gabana svoju Gado holding kompaniju 2004. godine preselili u Luksemburg. Sud je ovu odluku video kao izbegavanje plaćanja poreza, koji je do sada dostigao milijardu evra.Na prethodnom suđenju, u aprilu 2011. godine, modni dvojac oslobodio se optužbi oko utaje poreza. S obzirom da je italijanski sud tu odluku poništio i naredio da se slučaj ponovo preispita, videćemo kakav će epilog ovoga puta imati ova epizoda sukoba sa vlašću.

Ovo nisu jedine planetarne zvezde koje su imale problem sa zakonom. Ko je još iz redova bogatih i slavnih završio iza rešataka, pogledajte ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs