tabloidi ih ne ostavljaju na miru!

Otac Megan Markl svedočiće na sudu protiv rođene ćerke: Totalno rasulo u kraljevskoj porodici!

Privatno pismo koje je vojvotkinja od Saseksa poslala svom ocu avgusta 2018. godine postalo je predmet sudskog spora

Šuška se
14:56h Autor:
Otac Megan Markl svedočiće na sudu protiv rođene ćerke: Totalno rasulo u kraljevskoj porodici!
Foto: Profimedia

Tomas Markl mogao bi da bude pozvan da svedoči protiv ćerke Megan Markl u slučaju sa tabloidom Mail on Sunday.

Naime, tabloid i izdavačka kuća Associated Newspapers su optuženi da su nezakonito objavili privatno pismo koje je vojvotkinja od Saseksa poslala svom ocu avgusta 2018. godine.

Novine će tvrditi da je objavljivanje ove beleške opravdano i legitimno, jer postoji javni interes za lične odnose članova kraljevske porodice.

Mail on Sunday će se oslanjati na dokaze Tomasa Markla tvrdeći kako je on imao puno pravo da ispriča svoju verziju onoga što se dogodilo između njega i njegove ćerke, uključujući i sadržaj pisma. Dakle, ako slučaj bude pokrenut, Megan i njen otac mogu bi da budu pozvani da svedoče jedno protiv drugog. Advokatska kompanija Schillings koja zastupa Megan Markl u oktobru je podnela tužbu zbog zloupotrebe privatnih podataka, kršenja autorskih prava i Članka o zaštiti podataka iz 2018. godine, piše Sky News. Tabloid tvrdi da vojvotkinja nije mogla da očekuje da će sadržaj pisma biti privatan i da će tako i ostati. Magazin The People svojevremeno je pisao da je Megan pisala svom ocu:

"Tata, moje srce je slomljeno. Volim te. Imam samo jednog oca. Prestani da me žrtvuješ u medijima kako bismo mogli da popravimo našu vezu".

Ali, odbrana lista saopštila je da je Meganino pismo bilo daleko od pisma namenjenog popravljanju odnosa oca i ćerke i da je zapravo bilo napad na Tomasa Markla. Između ostalog, optužila ga je da joj je slomio srce, zadao bol, da je paranoičan, da je ismeva, izmišlja priče, da je napadao princa Harija i da je stalno lagao. Delovi pisma objavljeni su u Mail on Sunday u februaru 2019. godine. Kada je u oktobru najavljena tužba, princ Hari je rekao da je pismo objavljeno kako bi se manipulisalo čitaocima na destruktivan način. Zastupnica "Šilingsa" rekla je da je objavljivanje ovog pisma bilo deo novinarske kampanje koja je bila usmerena protiv vojvotkinje od Saseksa te da su o njoj pisali "lažne i pogrdne priče", kao i o njenom suprugu Hariju. Mail je, da druge strane, negirao da je na bilo koji način promenio sadržaj pisma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs