Nesavršena lepota

Vanesa Paradi: haotična elegancija

Vanesa Paradi je sve, samo ne obična. Od prvih koraka u svetu zabave važi za atipičnu lepoticu, koja svojom krhkom pojavom uspeva da vlada muzičkom i filmskom scenom, bez imalo napora. Beskrajno šarmantna i prirodna, ona je oličenje Francuskinje, što svojim odevanjem dodatno ističe.
Star look 09.05.2013. - 10:39h
1 / 12

Rođena Parižanka pažnju javnosti je skrenula sa 14 godina, singlom Joe le Taxi. Neobične lepote i šarma, Vanesa Paradi (Vanessa Paradis) postala je lice parfema Coco Chanel, a njenom anđeskom glasu i mladalačkoj energiji nije odoleo ni Serž Gejnsburg (Serge Gainsbourg), koji joj je pomogao u pripremi drugog albuma. Treći album je doneo Vanesin najveći hit, Be My Baby, a nastao je kao plod romanse sa Lenijem Krevicom (Lenny Kravitz). Istovremeno, započela je glumačku karijeru, koja joj je donela francusku nagradu César, ekvivalent američkom Oskaru. Nakon što se saznalo da je u vezi sa najpoželjnijim lošim momkom Holivuda, Džonijem Depom (Johnny Depp), Paradijeva je postala meta paparaca, koju su Evropljani obožavali, a Amerikanci ni danas ne razumeju zašto nije sredila svoj, sada već legendarni, razmak između prednjih zuba.

 

Vanesini roditelji su se bavili enterijerom, te joj je status jedne od najstilizovanijih žena sveta došao prirodno. Ona ne prati modu, već se, kako sama kaže, igra oblačenja. Najčešće nosi kombinaciju Chanel i vintage komada, a među omiljene dizajnere stvstava i Vanesu Bruno (Vanessa Bruno), Marka Džejkobsa (Marc Jacobs), kao i kuću Antik Batik, koja zadovoljava njenu hipi stranu. Preko dana je uvek obučena ležerno, udobno, ali zato na crvenim tepisima ostavlja prisutne bez reči. Njene kombinacije su inpirisane boho stilom, čarlstonom, a neretko se desi da spoji nespojivo, iznese kombinaciju u kojoj bi svaka druga žena izgledala smešno.

 

Vanesa Paradi i Kejt Mos (Kate Moss) dele daleko više od bivšeg dečka, Džonija Depa (Johnny Depp). Ove dame su sinonimi opuštene elegancije, upadljivih jagodica i krhkih figura. Obe su prekršile modna pravila i postale muze dizajnera uprkos tome što nemaju visinu, niti klasičan izgled supermodela. Takođe, ni Mosova ni Paradijeva nisu napustile svoje rodne gradove zarad bolje karijere, iako su im to savetovali. Ali, ipak, najveća sličnost i ono sa čime se mogu obe ponositi je to da nisu dozvolile da ceo svet gleda njihovu patnju i slomljena srca, već su hrabro krenule u nove pohode. Vanesa radi na novom albumu, nastupa kako solo, tako i sa ćerkama Džejn Birkin (Jane Birkin) i Serža Gejsburga (Serge Gainsbourg), a šuška se da je u vezi sa zgodnim multi-milionerom Garbijem (Guy-David Gharbi).

 

Među svoje heroje Vanesa svrstava: Merilin Morno (Marilyn Monroe), Romi Šnajder (Romy Schneider) i Beatris Dal (Béatrice Dalle). Svaka od ovih dama je jedinstvena i ostavila je drugačiji trag u istoriji šou biznisa, što je, upravo, ono što odlikuje i gospođicu Paradi. Ona je skromna, seksi, šik, potpuno nepredvidiva i zaista posebna.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs