Stil nemačke lepotice i moderne filmske ikone

Dajan Kruger: Evropska ležernost uz glamur Holivuda

Krugerova je postala zvezda nakon filma "Troja", ali je od malih nogu scena bila njena sudbina. Graciozna i nenametljiva, lako je postala miljenica modnih kritičara
Star look
16:56h
Dajan Kruger: Evropska ležernost uz glamur Holivuda
Foto: Zimbio
1 / 12 Foto: Zimbio

Njen prvi san je bio da postane balerina. Nakon povrede, koja je zauvek prekinula karijeru balerine, Dajan Kruger (Diane Kruger) se okrenula modelingu i 1992. godine je postala Elite-ovo lice Nemačke. Iako nikada nije dostigla status supermodela, Dajan je ostavila traga u modnom svetu 90-ih, reklamama za parfeme kuća Chanel i Giorgio Armani. Njeno lice ste mogli da vidite u pretižnim modnim magazinima, ali manekenstvo nije bilo dovoljno Krugerovoj.

Kako je karijera modela odvela u Pariz, tamo je počela sa časovima glume i ubrzo dobila nekoliko uloga u francuskim filmovima. Godine 2001. se udala za režisera i glumca Žulijama Kanea (Guillaume Canet), a upravo zahvljajući toj vezi, Krugerova je počela ozbiljno da gradi karijeru glumice. Rediteljski debi njenog supruga, Mon Idole, u kom je igrala glavnu ulogu, joj je doneo status mlade nade svetske kinematografije, a uloge u filmovima Wicker Park i Troja su je vinuli u sam vrh. Sarađivala je sa najvećim glumačkim imenima, poput Breda Pita (Brad Pitt) i Nikolasa Kejdža (Nicholas Cage), a 2007. godine je dobila čast da bude domaćin filmskog festival u Kanu.

Film Kventina Tarantina (Quentin Tarantino), Inglourious Basterds joj je doneo mnoge nagrade, ali i pozitivne komentare kritičara sa obe strane Atlantika. Uporedo sa slavom je rasla i zainteresovanost dizajnera za prelepu Nemicu, te je danas obožavaju Džejson Vu (Jason Wu), Karl Lagerfeld (Karl Lagerfeld), Tomi Hilfiger (Tommy Hilfiger), Đambatista Vali (Giambattista Valli) i Kelvin Klajn (Calvin Klein). Iako nema stilistu, ona ne pravi greške. Zajedno sa dugogodišnjim dečkom, Džošuom Džeksonom (Joshua Jackson) spada među najbolje obučene parove Holivuda.

Krugerova je spoj nemačke preciznosti, francuskog šika i glamura starog Holivuda. U sebi nosi dozu misterije, koja je atipična za poznate glumice današnjice. Njen život se čini jednostavnim, ali samo zato što retko priča o njemu. Ono što se zna je da je još od 2006. godine u skladnoj vezi sa talentovanim glumcem, Džeksonom, i da je teško videti ih razdvojene, uprskos zauzetim rasporedima. Iako je 15. jula napunila 37 godina, Dajan ima određenu dozu naivnosti i nevinosti, koji se posebno ogleda u njenom osmehu.

Krugerova i Džekson su redovni posetioci najprestižnijih događaja: od festival u Kanu, amFAR balova, do Met Gala balova i izložbi u Metropolitan muzeju. Takođe, ne propuštaju ni bijenale u Veneciji, kao ni filmske festival u Nemačkoj. Njihove baze su Vankuver i Pariz, mada zbog posla najviše vremena provode u Los Anđelesu i Njujorku.

Stil Dajan Kruger je spoj glamura, ženstvenosti i vanvremenske elegancije sa trendi komadima prestižnih modnih kuća. Obožava neobične cipele i haljine, ne plaši se eksperimenata, ali ipak se najbolje snalazi u delikatnim večernjim haljinama visoke mode. Tokom dana izgleda poput tinedjžerke, bilo da nosi farmerice ili letnje haljine, uz omiljene modne dodatke: šešire i naočare za sunce. Iako smelo nosi trendi printove, Krugerova se najviše oslanja na klasiku koja ne obiluje bojama. Ono što je svakako lepo videti je da uz svaku njenu kombinaciju, njen muškarac ima svoju, koja im oboma laskati. Iako nisu par koji se eksponira, uspevaju da ukradu pažnju fotografa ma gde se našli, bilo na premijerama filmova ili dok šetaju nekom od svetskih metropola.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs