suzana mančić pošteno

"SVE DOK MOGU DA PRIUŠTIM POMOĆ U KUĆI NEĆU DA USISAVAM" Suzana Mančić uživa u životu, a ovako održava ljubav na daljinu

Puna snage, topline i ljubavi prema životu, Sizana Mančić polako se priprema za svoj jubilej. Ovo je priča o početku leta i lepim detaljima njene svakodnevice, za koje se izborila.

Star look
"SVE DOK MOGU DA PRIUŠTIM POMOĆ U KUĆI NEĆU DA USISAVAM" Suzana Mančić uživa u životu, a ovako održava ljubav na daljinu
Suzana Mančić otkrila kako uspeva da održi ljubav na daljinu, Foto: Privatna Arhiva

Verovatno svi znaju život i karijeru Suzane Mančić. Ipak, ona pripada generaciji javnih ličnosti koje su danas sve ređe kada je u pitanju njihova životnost, nepobitna lepota, profesionalizam i komunikacija sa ljudima. Mančićeva je bila jedna od najlepših i najpoželjnijih žena i Beograda i nekadašnje Jugoslavije, ali nikada nepristupačna, razmažena i blazirana. Majka dve odrasle ćerke, koje su nasledile njenu lepotu, u svojim zrelim godinama uživa živeći sa njima i drugim mužem.

Poslednje dve decenije stalno ste na točkovima, u avionu. Putujete u Grčku kod svog supruga Simeona, ali i na druge destinacije. Umarate li se više sada nego ranije, ili je samo umor drugačiji?

- Slagala bih da se ne umaram, ali putovanja su moja strast i način života. Naravno, uvek se trudim da nađem vreme za sebe, za mali predah ili "lejzi dej". To je danas luksuz, jer svi negde jurimo.

Suzana Mančić
foto: Privatna Arhiva

Piše se da slobodno vreme često provodite u Velikoj Moštanici, u vikendici koju su vam ostavili roditelji. Uživate u mirisu šume, sadite cveće...

- Plac je ostao od mojih roditelja. Tokom godina i moje nebrige, potpuno je podivljao. Bagrem je preuzeo nekada bogat voćnjak i mali vinograd, a malu ostavu za alat neko je davno zapalio. Trebalo je mnogo vremena, truda i novca da se plac očisti, niveliše, a onda sam postavila montažnu drvenu kućicu i sve to ispratila u serijalu "Suzanin izbor", koji može da se pogleda na Jutjubu. Poruka mog programa bila je: vratite se napuštenim imanjima i vikendicama.

Pripada li jedan deo vas pastorali?

- Ha-ha, što sam starija, sve više cenim i volim prirodu. Oplemenjuju me mirisi trava i poljskog cveća, cvrkut ptica i zelenilo. Odem u svoju Moštanicu i slušam tišinu. Divota! To je valjda pastorala. Ah, zaboravila sam svog psa, koji upotpunjuje sliku.

Suzana Mančić
foto: Privatna Arhiva

Kad god se piše o vama, neizostavne su tri stvari: loto devojka, fatalna lepotica i žena koja neverovatno dobro izgleda za svoje godine. Smatrate li sebe fatalnom ženom?

- Pa, ne znam koliko sam fatalna. Moja predstava o fatalnoj ženi je ovakva: ona je privlačna, uvek u centru pažnje, ali hladna i proračunata, voli samo sebe. O sebi imam malo drugačije mišljenje: topla sam, vesela i ljubazna, volim ljude generalno, a o svojim partnerima mislim sve najlepše.

Koju domaću žensku javnu ličnost smatrate fatalnom? A kog muškarca?

- Isidora Bjelica je pisala o fatalnim Srpkinjama. Olivera Katarina na prvom mestu. Po lepoti i talentu. Od muških izdvajam Dragoša Kalajića, ali ga nema više...

Zbog brojnih udvaranja koja ste doživeli stalno vas pitaju za mišljenje i savete o žensko-muškim odnosima. Pa evo, mislite li da je nekada bilo više prave strasti i romanse nego danas?

- Ljubav i strast nekako su vezani za prvu mladost. Šta se sve nije radilo zbog ljubavi i strasti! Sada su to samo divne uspomene. Mala romansa pripada drugoj mladosti. Šta bih dala za malu romansu! Često to kažem svom mužu, i on se onda malo potrudi oko te romanse. Morate reći šta želite, zar ne? Mlade generacije mnogo idealiziju i sebe i druge, mnogo očekuju od partnera i boje se odbijanja i ostavljanja. Ko nije bio ostavljen, taj ništa ne zna o ljubavi.

Suzana Mančić
foto: Privatna Arhiva

Kako vaše lepe ćerke doživljavaju vašu slavnu prošlost? Zapitkuju li vas, pričate li im neke od priča ili držite sve zatvoreno u sebi?

- Nije lako živeti i odrastati uz ovakvu majku. Popularnost opterećuje, ali vam često i otvara mnoga vrata. Ali to je moj život, koji nisam mistifikovala ni veličala, kome sam se radovala, predavala i borila se za sebe. Svih tih godina bilo je veličanstvenih trenutaka uspeha, sreće, putovanja i zezanja. Ova se reč - zezanje - više ne koristi. Sada se svi trude da budu idealni. Zezanje je zastarela reč kao i gramofon, kao obavezna lektira i muzička omladina. Moja generacija će znati o čemu pričam. Ja samo želim da svojim ćerkama približim to vreme moje mladosti, jedne drugačije slobode, drugog senzibiliteta... I pričam! Smejemo se, ponekad i zaplačemo. To je deo njihovog odrastanja.

Suzana Mančić
foto: Privatna Arhiva

Koliko vam se ćerke razlikuju po karakteru, kako se slažete s obzirom na to da ste "kuća žena"?

- Razlika među njima je dve i po godine. Različite su ponekad kao nebo i zemlja, ali sve češće se slažu i liče jedna na drugu. Mi jesmo "kuća žena", što ja zovem ženski internat, ali se trudim da budemo bliske, a ipak da sačuvam autoritet. I da smo kao drugarice. Primera radi, svi se čude kako moje ćerke vole da izlaze i da letuju sa mnom. Vole, a volim i ja, jer se lepo slažemo, smejemo i nikad nam nije dosadno. Evo, upravo smo se vratile sa jednog krstarenja. I njima i meni je bilo prvo u životu. U stvari, bilo nas je sedam žena i bilo nam je fenomenalno!!!

Smatrate li da je ključ vaše uspešne veze sa Simicom upravo ljubav na daljinu, odnosno imati dovoljno vremena samo za sebe, bez kolotečine?

- Kad iza sebe već imate brak, postanete malo mudriji i po izboru partnera i po načinu života. Ne mogu da tvrdim da je ljubav na daljinu pravi recept, ali oboje uživamo u svojim karijerama, a još više u trenucima kada smo zajedno.

Suzana Mančić
foto: Privatna Arhiva

Često pitam lepe i negovane žene rade li išta od kućnih poslova, ali da ozbiljno rade. Neke to čine, neke ne. Kakav je slučaj sa vama?

- Ha-ha, imam drugaricu koja je jednom rekla, veoma zabrinuta, da je zaboravila kako se usisava. Bogami, i ja sam zaboravila! Sve dok mogu da obezbedim pomoć u kući, tako će biti. Volim da mi je čisto i uredno, provetreno i sunčano. Volim da kuvam i da perem sudove. Eto, to volim. U kriznim situacijama, kao što su bili bombardovanje ili kovid lokdaun, peglam do iznemoglosti da smirim živce.

Suzana Mančić
foto: Privatna Arhiva

Pevačica, glumica, voditeljka, pisac... Šta vam trenutno od ovog najviše prija? Ima li nekih zanimljivih poslovnih ponuda, planova?

- Sve sam probala, uživala u novim izazovima i moram reći da mi nikad nije bilo dosadno! Sledeće godine obeležiću 50 godina karijere i volela bih da zatvorim krug s muzikom, od koje sam počela. Pominjala sam malu romansu. Poslednjih godina me privlači ruska romansa, toliko strasti je u njoj. Živi bili, pa videli!

Stil.rs/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs