na njen način

ŠERON STOUN IMA 64 GODINE I SVE BORE DA TO I DOKAŽE: Nikad nije pristala na zatezanje kože, jer veruje u 6 PRAVILA NEGE

Za nju nije kompliment kada joj kažu da izgleda kao da joj je 40. Zvezda "Niskih strasti" ne želi da bude poznata kao žena čija lepota odoleva godinama i ne deli uverenje da je lepo samo ono što je mlado.

Star look
Autor:
ŠERON STOUN IMA 64 GODINE I SVE BORE DA TO I DOKAŽE: Nikad nije pristala na zatezanje kože, jer veruje u 6 PRAVILA NEGE
Šeron Stoun, Foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Nakon što je preživela krvarenje u mozgu i moždani udar, perspektiva Šeron Stoun (64) o lepoti se promenila i sada veruje da je briga o sebi mnogo bitnija nego jurenje nerealnih standarda. I pored toga, njena pojava i dalje izaziva divljenje, dokazujući da istinska lepota ipak ne zna za godine.

Glumica kaže da u održavanju izgleda sledi jednostavna pravila koja su uglavnom deo njene jutarnje rutine:

1. Manje je više

Dan počinje osnovnom negom – umivanjem i temeljnim pranjem zuba. Ovaj osvežavajući pristup brizi o sebi znači da je manje u stvari više. Blistav osmeh je dokaz efikasnosti takve rutine.

2. Voli jednostavne i pristupačne proizvode

Hidriranje kože kremom godinama je ključna komponenta rutine za negu Šeron Stoun. Njen najdragoceniji deo je starinska krema za lice koju joj je majka dala kada je imala 12 godina i savetovala joj da je koristi dva puta dnevno. "Rekla mi je: 'Maži ovo ujutru i uveče i bićeš mi zahvalna do kraja života'. I jesam joj i dan-danas zahvalna. Pomoglo je da mi koža ostane jedra i blistava", kaže glumica.

Šeron Stoun
foto: Priscilla Grant / Everett / Profimedia

3. Kosu pere samo jednom ili dva puta nedeljno

Ređe pranje pomaže kosi da se odmori, omogućava joj da zadrži priorodnu masnoću i ostane nahranjena, smatra glumica. Stounova takođe veruje da preparate treba češće menjati, pa pri ruci uvek ima najmanje četiri različita brenda.

4. Nema nege bez pilinga

Stounova čvrsto veruje u moć eksfolijacije da bi se postigla čista i zdrava koža. "Mislim da je bitno da redovno čistite kožu", savetuje. "Verujem da to treba raditi na jednostavan način. Samo operite lice toplom vodom i očistite dobrim pilingom".

Šeron Stoun
foto: Profimedia

5. Kozmetičke procedure su individualne

Glumica shvata da svako ima svoj put i ubeđenja vezana za izgled. "Ako želite plastičnu operaciju, samo napred, uradite je. Ali ako ne želite, ne morate", rekla je u intervjuu za Harpers bazar. Što se nje tiče, u prošlosti je eksperimentisala sa injekcijama kako bi povećala usne, ali je nakon toga izgledala, kako kaže, "kao pastrmka". Sada bira prirodan izgled.

6. Unutrašnja lepota je prioritet

Prava lepota dolazi iznutra, veruje je glumica, i zbog toga bira da ne unosi u telo jako prerađenu hranu, gazirane sokove i kofein. U isto vreme se ne odriče onoga što voli, poput mesa i crne čokolade, i ne nameće sebi ograničenja. "Jedem ono što mi se jede", kaže Stounova. Kada je reč o fitnesu, uživa u pilatesu, kružnom treningu i plesu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs