kAKAV OTAC , TAKVA ĆERKA

BRANKO ĐURIĆ ĐURA IMA TROJE DECE, A ZALA JE NAJSLIČNIJA NJEMU: Evo kako izgleda i čime se bavi! (FOTO)

Krv nije voda, a to je potvrdila i Zala Đurić

Star look
Autor:
BRANKO ĐURIĆ ĐURA IMA TROJE DECE, A ZALA JE NAJSLIČNIJA NJEMU: Evo kako izgleda i čime se bavi! (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić/News1

Branko Đurić Đura rođen je 28. maja 1962. godine, u Sarajevu. Velika želja mu je bila da upiše Akademiju scenskih umetnosti u Sarajevu, ali nije uspeo. Nakon toga upisuje studije novinarstva na Filozofskom fakultetu, ali ne odustaje od glume.

Želeći da se što više približi glumi, za vreme studiranja radi kao scenski radnik. Napokon 1984. godine upisuje Akademiju scenskih umetnosti i njegov talenat napokon dolazi do izražaja.

Branko je dete iz mešovitog braka: majka muslimanka i otac Srbin. Kada je Branko imao samo godinu dana, ostaje bez oca. U njegovoj četrnaestoj godini, majka se ponovo udaje, ovaj put za slikara Branislava Popovca. Uz očuha, Đuro je zavoleo umetnost.

Tokom rata u Bosni i Hercegovini, Đuro se seli u Sloveniju gde otvara producentsku kuću "Orangel". Oženio se slovenskom glumicom Tanjom Ribič u tajnosti. Par je dobio ćerku Elu, Zalu i sina Filipa.

"Kada smo se nas dvoje zaljubili, nismo smeli ni da maštamo o zajedničkom životu, ali smo svejedno maštali da ćemo imati jedno dete i tada je na tržištu bio neki jogurt koji se zvao Zala i rekli smo da će nam se tako kćerka zvati. Imali smo negde sakriven poklopac u liftu iza ogledala i uvek smo tu gledali i maštali da ćemo imati nekad Zalu," ispričala je jednom Tanja.

Svi oni koji poznaju Zalu, kažu da je preslikana otac: voli muziku i glumu, živi u Njujorku, završila je glumu. Sa ocem je uvek imala otvoren odnos i veliku podršku kada je put karijere u pitanju.

Na pitanje na koji način joj roditelji pomažu u radu, odgovara:

"Tata mi najviše pomaže tako što neće da se petlja, jer želi da sama dođem do cilja. I meni je najbitniji put. Tata me nikad nije doveo ni na jednu audiciju, što je super! Sigurna sam da bi pomogao ako bih ga zamolila, ali to ne želim i to me jača," rekla je svojevremeno Zala za Klix.ba i dodala:

"Jedva sam se progurala kroz najtežu gimnaziju u Ljubljani, jer mi nije išla hemija, ni drugi predmeti koje je trebalo da učim napamet. Umetnost nije bila cenjena. Svakog dana se zahvaljujem svemiru, svojoj hrabrosti i roditeljima koji su me doveli u Njujork da ostvarim svoj san."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs