Filmski festival u veneciji

Crveni tepih: Raskošne haljine na otvaranju filmskog festivala u Veneciji (FOTO)

Sve slavne ličnosti već su stigle na 74. filmski festival u Veneciji, koji je započeo premijerom filma "Downsizing", a do 9. septembra crvenim će se tepihom prošetati neke od najvećih filmskih zvezdi

Events
20:29h Autor:
1 / 7 Foto: Profimedia

Devet filmskih stručnjaka, između ostalih glimice Anet Bening i Rebeka Hol odabraće filmove koji će biti nagrađeni prestižnim Zlatnim Lavom, a u konkurenciji su i "Mother!" redatelja Darena Arnofskog i "Suburbicon" Džordža Klunija. U Klunijevom filmu glumi Džulijen Mur, kojoj će biti uručena nagrada "Franca Sozzani", nazvana po preminuloj dugogodišnjoj urednici italijanskog magazina Vog.

Nagrađeni će biti i glumački veterani Džejn Fonda i Robert Redford koji će primiti počasne nagrade za svoje dugogodišnje filmske karijere.

Iako se još čeka dolazak holivudskih velikana, na sinoćnjem otvorenju 74. filmskog festivala nije nedostajalo glamura.

Osvojila srpski crveni tepih: Sloboda Mićalović, prava dama! (FOTO)

Kristen Vig (44) se na premijeri filma "Downsizing" pojavila u toaleti Zuhair Murad sa dubokim dekolteom ukrašenoj cvetićima izrađenim od kristalića.

Glavnoj glumici filma na crvenom se tepihu pridružio filmski suprug Mat Dejmon (46), koji ima glavnu ulogu i u nominovnaom filmu "Suburbicon".

Osim zvezde večeri zasale su i članice žirija. 59-godišnja Anet Bening pojavila se u jednostavnoj crnoj haljini sa ukrašenim rukavima, dok se glumica Rebeka Hol (35) odlučila za potpuno suprotan efekat obukavši Armani Privé haljinu, od glave do pete, optočenu šljokicama.

Filmskim tepihom prošetale su i brazilske lepotice Isabeli Fontana (34) i Izabel Gulard (32) kao i italijanski model Bjanka Balti. 33-godišnja italijanka muza je modne marke Dolce & Gabbana pa je njihovu bledoružičastu haljinu sa puf rukavima i dugačkim šlepom odabrala i za ovo pojavljivanje.

Brazilke su se, pak, odlučile za sjajne haljine sa potpisom italijanske Alberte Ferretti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs