Žurilo im se

Slavica i Berni Eklston rekorderi: Razvod za 58 sekundi

Čini se da, između ostalog, čak i razvod poznatih ličnosti mora da bude neuobičajen, pa je tako Slavici i Berniju Eklstonu za njega bilo potrebno 58 sekundi,a Madoni i Gaju Ričiju manje od 4 minuta
Celebrities
11:40h Autor:
Slavica i Berni Eklston rekorderi: Razvod za 58 sekundi
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Da li je u brak teže stupiti ili iz njega izaći? Sudeći prema nekim poznatim ličnostima koji su se razveli u rekordno kratkom roku, izgleda da razvod i ne predstavlja preveliku mudrost.

Najbrža brakorazvodna parnica bila je ona između Bernija i Slavice Eklston. Slavica je došla na sud, a razvod je usledio za 58 sekundi.

Brz i jednostavan sudski razvod imali su i Madona i reditelj Gaj Riči pre pet godina. Par je bio u braku osam godina, a na sudu u Londonu brakorazvodna parnica trajala je manje od četiri minuta. Sve svoje želje i uslove tadašnji supružnici su stavili na papir i predali svojim advokatima, pa je sudiji preostalo samo da ih proglasi razvedenim. Madona je u zahtevu za razvod napisala da ga podnosi zbog “nerazumnog ponašanja svog supruga”, a Gaj joj je uzvratio izjavom da se u braku osećao kao u “tv sapunici” i džentlmenski je odbio Madoninu ponudu od 20 miliona funti. Pop kraljica je dobila puno starateljstvo nad decom, a on pravo da ih viđa i sa njima provodi praznike.

Lepa glumica Pelin Karahan iz serije “Sulejman veličanstveni” nakon dve godine braka razvela se od supruga Erdinka Bekiroglua za samo desetak minuta, koliko je trajala brakorazvodna parnica. U zahtevu za razvod glumica je napisala da je razlog “potpuno neslaganje karaktera i životnih filozofija, dugotrajan život u sukobima i teškim svađama kao i brojni, ali uzaludni pokušaji da se pomiri sa suprugom”. Pelin se odrekla podele imovine, pa supružnici nisu imali oko čega da se spore i sve je rešeno u rekordnom roku.

I brak između glumca

Toma Kruza i njegove koleginice Kejti Holms, okončan je prilično bezbolno, samo nedelju dana nakon što je Kejti podnela zahtev za razvod.

Slučaj razvoda braka između Robin i Mela Gibsona 2009. godine ostao je upamćen osim po brzini, i po tome što je glumac morao bivšoj supruzi da isplati čak 425 miliona dolara.

Pop zvezda Britni Spirs biće zapamćena i po jednom od najkraćih brakova. Ona i Džejson Aleksandar bili su u braku samo 55 sati.

Osamdesetdvogodišnji medijski magnat Rupert Mardok pre mesec dana se razveo od 38 godina mlađe Vendi Deng, sa kojom je bio u braku 14 godina. Ostavio joj je stan u Njujorku i kuću u Pekingu, a za sebe je zadržao imanje u Kaliforniji i vinograd. Njihova parnica je trajala oko šest meseci, a po završetku procesa srdačno su se zagrlili. Za razliku od Vendi, Mardok je prvoj supruzi morao da isplati 1,7 milijardi dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs