Žena velikog srca

Milena Dravić napunila 77 godina: 5 činjenica koje niste znali o velikoj srpskoj glumici!

Kada ju je u Francuskoj jedna novinarka maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke da postoje kontracepcijska sredstva, Milena joj je bacila u lice tablete i dobila aplauz svih prisutnih

Celebrities 05.10.2017. - 18:45h Autor: T.S. / Glossy
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Na dan kada Milena Dravić, žena koja je očaravajućim ulogama obeležila kulturu SFRJ i 20. vek slavi 77. rođendan, prisećamo se malo poznatih zanimljivosti o njoj, piše Glossy.

1. Gaga je bio njena najveća, ali ne i jedina velika ljubav

Iako je najpoznatija njena večna ljubav prema Draganu Nikoliću, još jednom bardu jugoslovenskog i srpskog glumišta, Milena je bila udata dva puta pre nego što je njeno srce osvojio šarmantni Gaga. U dvadesetoj godini se udala za reditelja Mladomira Purišu Đorđevića, a kasnije za njegovog kolegu Vojislava Kokana Rakonjca, s kojim je bila u braku do njegove prerane smrti 1969.

2. Srce veliko koliko i njen dar

 

Milena i njen pokojni suprug Dragan Nikolić bavili su se humanitarnim radom iako nikada nisu želeli da javno govore o dobrim delima koja su činili. Tako su glumci svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dečaku za kog su čuli putem televizije. Naime, kad su videli prilog o mališanu kom je hitno potrebna operacija očiju, shvatili su da im automobil nije potreban i da je pametnije da novac ulože u nešto korisno.

 

Pune 34 godine, njihova ljubav samo cveta: Jednom odlukom ga zauvek vezala ga za sebe!

foto: Fonet

3. Poseban poklon za posebnog prijatelja


Svi Beograđani dobro znaju da je Dragan Nikolić posedovao čamac i da je uživao da prirodu otkriva na vodi. Nakon što nas je legendarni glumac napustio, Milena je odlučila da pomenuti čamas pokloni njihovom zajedničkom prijatelju Radetu Šerbedžiji.

 

"On je i tokom Draganovog bolovanja i povodom mnogih stvari uvek priskakao u pomoć i činio sve ono što je u njegovoj moći. To naše drugarstvo i prijateljstvo je zaista ogromno i normalno je bilo da kada se sve ovo desilo, čamac bude Radetov", izjavila je glumica tim povodom.


4. Rođena umetnica

 

Kako je svojevremeno ispričala, Milena Dravić bavi se umetnošću od četvrte godine. Najpre se bavila španskim igrama, a kasnije klasičnim baletom. Upravo je u baletskoj školi otkrivena, kada su filmadžije posetile njenu školu ne bi li našli mladu glumicu za ostvarenje Vrata ostaju otvorena. Imala je svega 15 godina.

 

Životna priča Pavla Vuisića, boema koji je mrzeo glumu: Do smrti je žalio samo zbog jedne stvari!

foto: Kurir / Damir Dervišagić

5. Misterije organizma


Ne samo što je zahvaljujući svojoj ulozi u filmu Misterija organizma otputovala na Kanski festival, gde je upoznala Džona Lenona, Joko Ono i Džeka Nikolsona, nego je ovaj film pokazao da uvek staložena i odmerena Milena ume i te kako da bude vatrena van svojih uloga.

Naime, kada ju je na konferenciji za novinare u Francuskoj jedna novinarka, zbunjena time što takav film dolazi iz Jugoslavije, maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke uopšte da postoje kontracepcijska sredstva, Milena je reagovala veoma burno - bacila joj je u lice tablete za migrenu i dobila aplauz svih prisutnih.

 

Njen kobni vrisak i dalje pamti ceo svet: Život žene kojoj niko nije smeo da se divi! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs