neverovatna priča

LJUBAVNI ČETVOROUGAO ČELIČNE DAME: Ovako je Margaret Tačer pronašla ljubav svog života! (FOTO)

Na današnji dan 1925. godine u engleskom gradiću Grantamu rodila se Margaret Tačer (devojačko Roberts), jedna od najmoćnijih političarki u britanskoj istorijij. O karijeri "čelične lejdi", kako su je svojevremeno nazivali, zna se sve, ali zato je njen privatni život oduvek bio u senci.

Vip priča
16:18h Autor:
LJUBAVNI ČETVOROUGAO ČELIČNE DAME: Ovako je Margaret Tačer pronašla ljubav svog života! (FOTO)
Mararet i Denis Tačer, Foto: Profimedia

Kada je postala premijerka 1979. godine, već je bila u braku s Denisom Tačerom. Par se oženio 1951. godine i u braku su dobili dvoje dece, blizance Marka i Kerol.

Denis je od samog početka bio podrška Margaret u njenoj političkoj karijeri, ali sam sebe nazivao je suprugom iz senke. Nije voleo da daje intervjue, ali u jednom je objasnio kako izgleda idealan odnos s medijima i novinarima: Ne smeš im dati priliku da te ismejavaju ili budu nepristojni. I definitivno te ne smeju uloviti kada previše popiješ.

VARAO JE SA SOFIJOM LOREN, BIO VEREN SA JUGOSLOVENSKOM PRINCEZOM: Ovako se ugasila najlepša holivudska ljubavna priča!

Margaret Tačer
foto: Profimedia

U trenutku kada je upoznao Margaret, Denis je iza sebe već imao jedan brak, a Margaret je upravo završavala vezu s farmerom Vilijamom Kulenom.

Trebalo joj je samo nekoliko sastanaka da shvati kako Vilijam nije čovek za nju, ali pre nego ga ostavi odlučila je da ga namestiti svojoj starijoj sestri Mjurel.

"Juče sam išla u bioskop s njim i počela da ga pripremam za upoznavanje s tobom. Pokazala sam mu našu zajedničku sliku i rekao je da nas jedva razlikuje tako da mislim da me lako možeš zameniti", pisala je Margaret u pismu Mjurel.

Iako je upoznala dečka sa svojom sestrom, on je i dalje uporno pokušavao da osvoji buduću premijerku. Kada joj je poklonio skupi parfem i torbicu na kojoj su bili njeni inicijali, Margaret je sestri u pismu napisala: Ipak ću još malo morati da budem s Vilijamom.

U isto vreme odlučila je da ode na prvi sastanak s Denisom Tačerom. Kasnije je priznala kako se između njih nije dogodila ljubav na prvi pogled i na početku Denisa čak nije smatrala ni naročito privlačnim, ali ubrzo je shvatila kako je baš on pravi čovek za nju.

JEZIVA SUDBINA UKLETE PEVAČICE: Nesreće je pratile u stopu, sahranila dete, ljubav svog života izgubila tragično!

Margaret Tačer
foto: Profimedia

Međutim, prvo je morala da prekine vezu s Vilijamom što je i uradila u telefonskom pozivu u kojem mu je rekla kako je Mjuriel žena za njega.

Samo dva meseca kasnije, na Dan zaljubljenih 1950. godine, Mjurel se udala za Vilijama s kojim je ostala do kraja života.

U decembru 1951. godine Margaret je izrekla sudbonosno da Denisu. Nikada ne bih izdržala 11 godina na poziciji premijerke bez Denisa. On je bio moj izvor oštroumnih saveta, zapisala je u svojoj autobiografiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs