Šarm i smeh na filmskom festivalu u Veneciji

Džordž Kluni: Na snimanju filma sam pio i sve odradio levom rukom

Sandra Bulok i ja smo zajedno išli na jogu što se kasnije jako isplatilo. Doduše, ona je imala veću ulogu pa i teži posao zbog čega je na setu imala trenere, rekao je poznati glumac
Celebrities
01:02h
Džordž Kluni: Na snimanju filma sam pio i sve odradio levom rukom
Foto: Buro 24/7.hr

Mostra, najstariji filmski festival na svetu, slavi svoj 70. rođendan, zbog čega je u Veniciju došao i glumački par Džordž Kluni (George Clooney) i Sandra Bulok (Sandra Bullock), koji su predstavili svoj najnoviji film Gravitacija ("Gravity"). Poznati glumac, i još poznatiji zavodnik bio je raspoložen za šalu na konferenciji za novinare u Veneciji.

"Čudi me da me ništa ne pitate o Benu Afleku i Betmanu..."

(smeh), rekao je Kluni sredinom konferencije aludirajući na najveću glumačku grešku u životu, kada je oživeo slavnog junaka 1997. godine u filmu "Betmen i Robin", koji je kritika pokopala baš kao i Klunijevog viteza noći. Čuđenje ovog markantnog amerikanca zbog toga što ga sedma sila ne pita o Afleku kao novom Betmenu u nastavku hita "Čovek od čelika" (inače odluci o kojoj mediji i filmofili širom sveta ne prestaju negativno da govore) povezano je i sa pitanjima nekih novinara na koje je slavni holivudski glumac već navikao.

Ove godine istakao se novinar BBC-ja upitavši "Kakav je osećaj biti sam u Svemiru?" dodavši i "Jako mi se sviđa vaša frizura Džordže, dobro izgleda u astronautskoj kacigi." Uz svoj poznati i prepoznatljiv osmeh, slavna holivudska zvezda zanemarila je pitanje skrenuvši odgovor na izuzetno zahtevnu tehničku stranu snimanja filma:

"Ne znam kako je biti sam u Svemiru, ali vam mogu reći da je snimanje filma bilo vrlo zahtevno. Čitav film snimali smo u jednom ogromnom zatvorenom prostoru koji je "glumio" Svemir. Imali smo čak i stroj koji je izbacivao predmete prema nama kako bismo što realnije mogli zamisliti situaciju u Svemiru, u kojem se nalazimo pod kišom sitnih meteora i delova šatla, koji se raspao. Naravno, sve ostalo su digitalni efekti, na setu smo morali da zamišljamo Svemir oko nas, Zemlju i sve ostalo...", objasnio je neobične uslove snimanja filma Kluni, koji se na konferenciji pojavio u italijanskom kežual izdanju kao da je upravo došetao sa snimanja Ošnovih 11 - bela raskopčana košulja bez kravate i sivo letnje odelo.Kako je snimanje filma bilo fizički vrlo zahtevno, očekivano je bilo i pitanje o fizičkoj spremi i treningu koji je holivudska zvezda morala da prođe. I, dočekala nas je tipična klunijevska zafrkancija:

"Sandra i ja smo zajedno išli na jogu što se kasnije jako isplatilo (smeh). Doduše Sandra je imala veću ulogu pa i teži posao zbog čega je na setu imala trenere, dok sam ja u pauzama više-manje pio i sve odradio levom rukom..." (smeh). Najteže je bilo glumiti bestežinsko stanje, jer se morate kretati usporeno kao u slou moušnu, a govoriti normalno, što zaista nije jednostavno koordinirati, jer naš mozak ne funkcioniše na taj način", završio je u ozbiljnom tonu Kluni.

Film "Gravitacija" je neobičan svemirski spektakl slavnog meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, u kojem nema čudovišta i super junaka i koji nije naučna fantastika, jer se priča odvija u današnjem vremenu. Mogli bismo reći da se tu radi o bizarnom "komornom" trileru u Svemiru sa samo dva lika. Džordž i Sandra tumače astronaute u standardnoj svemirskoj misiji sve dok stvari ne pođu po zlu: njihov spejs šatl uništava kiša meteora, a njih dvoje se nađu sami u mraku i tišini Svemira bez komunikacije sa Zemljom.

Ostatak teksta možete pročitati na sajtu Buro 24/7.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs