Prebogati i nakon smrti

Uvrnuta statistika: Ko je najbogatija pokojna zvezda na svetu?

Kralj popa drži svoju krunu i nakon smrti, jer na Forbsovoj listi već treći put Majkl Džekson je najbogatija poznata ličnosta, koja nije među živima, a na drugom mestu ga prati Elvis Prisli
Celebrities
07:40h
Uvrnuta statistika: Ko je najbogatija pokojna zvezda na svetu?
Foto: Reuters

Majkl Džekson (Michael Jackson) je navikao da obara rekorde, pa čak i one bizarne. Na Forbsovoj listi poznatih zvezda, koje zarađuju i posle smrti legendarni Džeko, koga mnogi smatraju jedinom pravom muzičkom revolucijom, zauzima prvo mesto. Liz Tejlor, Čarls Šulc, Elvis Prisli i Bob Marli ga prate na ovoj u svaku ruku čudnoj listi. Moonwalk man-u je ovo treći put da bude izglasam za pobednika, a njegovi naslednici bogatiji su za 160 miliona dolara.

Za bogatu zaradu kralja popa najzaslužnija je predstava "The Immortal World Tour" Cirque du Soleila koja se bavim životom i karijerom ovog pevača. Ona, ali i autorska prava na njegovu muziku, pesme Bitlsa, katalozi i slični proizvodi sa njegovim imenom doneli su zaradu od 160 miliona dolara, od prošlog do ovog oktobra. Poređenja radi, Madona je u istom periodu zaradila 116 miliona. Iza Džeksona po zaradi je odmah Elvis Prisli sa 55 miliona dolara, a na trećem je tvorac Čarlija Brauna i Snupija, Čarls Šulc (37 miliona dolara). Zbog zarade na prodaji njenih haljina, nakita i parfema četvrto mesto je pripalo Elizabet Tejlor, a na petom je Bob Marli.

Sve o najupečatljivijim detaljima iz kontroverznog života Majkla Džeksona, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs