Otkriveno nakon 63 godine

Neću da kleknem pred ženom: Istorijska reakcija besnog princa isplivala u javnost! (VIDEO)

Oduzela si mi karijeru, dom, moje ime. Kakav je ovo brak? Kakva je ovo porodica, vikao je besan princ Filip kraljici Elizabeti
Celebrities 27.01.2016. - 12:08h Autor: A.V.
Foto: Profimedia

Te davne 1953. godine, mlada kraljica se spremala za svoje krunisanje, a u tom trenutku njen suprug princ žestoko se protivio tome što mora da klekne pred njom tokom ceremonije.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Neću da kleknem pred svojom ženom", rekao joj je. "Jak muškarac bi trebalo da je sposoban da klekne", odgovorila mu je.

 

Ovaj momenat ne reflektuje sliku koja je u javnosti zastupljena o idiličnom braku kraljice Elizabete i princa Filipa. Međutim, ovako je izgledao početak njihovog zajedničkog života, bar sudeći prema kontraverznoj novoj drami koja tvrdi da je par na početku imao turbulentne godine, prenosi britanski Daily Mail.

 

5 stvari koje niste znali o britanskoj kraljevskoj porodici: Bizarni običaji na porođaju!

 

Serija od 10 epizoda pod nazivom "Kruna" (The Crown) prikazuje princa Filipa kao izuzetno nesrećnog muškarca, koji je morao da se odrekne svojih dužnosti u mornarici kako bi bio u senci svoje supruge.

 

U raskošnoj sceni krunisanja (koja je prva ikada snimljena) Filip je prikazan kako na zastrašujući način kleči pred kraljicom kako bi joj se zakleo na odanost. Drama pokazuje i da je princ bio besan kada je njegovoj deci dato prezime Vindzor (prema kraljici) umesto Mauntbaten.

 

"Oduzela si mi karijeru, dom, moje ime. Kakav je ovo brak? Kakva je ovo porodica?" viče besan Filip u jednoj sceni ove serije.

 

Međutim, neki istoričari su već opovrgli ove tvrdnje iznete u seriji. Oni smatraju da je Filip, koji je bio član grčke kraljevske porodice pre ženidbe sa Elizabetom 1947. godine, već znao šta sve sa sobom nosi ovakav brak.

 

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Sa druge strane, zna se ko "nosi pantalone" u ovoj zajednici iza zatvorenih vrata. Sumnjam da je čak i jednom za ovih 70 godina koliko su zajedno, on morao da se pokloni svojoj supruzi", rekao je Kristofer Vilson, stručnjak za britanski ustav.

 

"Iznenadilo bi me da jak muškarac koji čvrsto stoji na nogama i želi svoju karijeru nije bar malo iziritiran činjenicom da mora celog života da hoda dva koraka iza nekoga. Tako da ne bih nazvao ovu scenu potpunom fikcijom, ali ni nečim što je moglo da izazove veliku krizu", izjavio je Fukup Zigler, koji je i sam pisao više kraljevskih biografija.

 

Predstavnici Bakingemske palate odbili su da komentarišu ove navode.

 

Kraljica dobijala 60 godina pisma od njega: Evo šta je uradila nakon njegove smrti! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...