Nju gledamo na TV-u, a niko ne zna da je unuka Dobrice Ćosića: Obožava da pleše na šipci, 2 puta se udala za ovog dasu

Glumica Miona Marković Alić sve je popularnija, dobija glavne uloge, a veoma retko priča o uglednim članovima porodice, ne želeći da na račun drugih gradi svoj uspeh.

Celebrities
16:31h
Nju gledamo na TV-u, a niko ne zna da je unuka Dobrice Ćosića: Obožava da pleše na šipci, 2 puta se udala za ovog dasu
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Dobrica Ćosić bio je naš čuveni književnik, političar i akademik koji je iza sebe ostavio brojna dela, a roman "Koreni" obavezna je lektira u srednjim školama. Međutim, malo ko zna da je mlada glumica Miona Marković Alić, koja se sve više probija na glumačkoj sceni sjajnim ulogama, zapravo, njegova unuka. Naime, Miona nikada nije isticala da potiče iz čuvene porodice, već se trudi da sama krči svoj put ka uspehu.

Nedavno se po drugi put udala za Davida Alića, pozorišnog reditelja, tačnije obavili su crkveno venčanje, a javnost je zapazila kada se pojavila u serijama "Jutro će promeniti sve" i "Žigosani u reketu".

Rođena je 2. januara 1996. u Beogradu. Počela je da se bavi glumom sa 12 godina. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića.

Pre nekoliko godina preuzela je i naslovnu ulogu u čuvenom mjuziklu "Cigani lete u nebo". Potom je ostvarila zapažene uloge u ostvarenjima: "Biser Bojane", "Močvara", "Azbuka našeg život", "Komedija na tri sprata".

Jednu od naslovnih uloga imala je u filmu "Munje: Opet!", a za tu rolu dobila je brojne pohvale, te je nakon premijere njena popularnost naglo porasla.

Porodicu Mione Marković čine brojna poznata imena koje javnost veoma ceni i poštuje. Njen otac Predrag Marković član je Evropske akademije nauka od 1997. godine, a naslednici je velika podrška i redovno prati sve njene predstave.

Mionin deda je producent i scenarista Jovan Marković koji je pisao "Žikinu dinastiju", a ono što gotovo nikome nije poznato je činjenica da je glumičin deda bio poznati književnik Dobrica Ćosić.

- Jeste, moj deda je Jovan Marković koji je tvorac "Žikine dinastije", a deda-stric mi je Dobrica Ćosić - rekla je.

- Iskreno, nisam ni znala do svoje 14. godine ko je Dobrica Ćosić. Tek sam tada pročitala „Daleko je Sunce“, a posle sam čitala „Korene“ u gimnaziji. Kasnije sam saznala da smo u srodstvu - rekla je Miona svojevremeno.

Miona obožavala pole dance, odnosno ples na šipci koji je istorijski povezan sa striptiz i noćnim klubovima. Kombinuje ples i akrobacije i izvodi se na vertikalnoj burleska šipci.

Ovaj oblik umetnosti je nedavno postao popularan kao oblik fitnesa, a ljubitelji plesa na šipci pokušavaju da promene percepciju ljudi o njemu, želeći da ga promovišu kao neseksualni oblik plesa i akrobacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs