Bio ljubomoran jer ga javnost nikada nije volela kao nju i to nije mogao da sakrije: Snimak Lejdi Di i Čarlsa ledi krv

Javno poniženje koje je priredio sadašnji Britanski kralj svojoj bivšoj ženi je više nego sramno, javnost je i nakon toliko godina zgroženai ubeđeni su da ga je ljubomora izjedala

Celebrities
Bio ljubomoran jer ga javnost nikada nije volela kao nju i to nije mogao da sakrije: Snimak Lejdi Di i Čarlsa ledi krv
Foto: Profimedia

Brak princeze Dajane i kralja Čarlsa bio je najpre bajka o ljubavi devojke iz naroda i kraljičinog sina, a onda je romantična priča prerasla u sagu o izdaji, skandalima, lažima, da bi vremenom to postalo jedna od najvećih afera u istoriji britanske monarhije.

O njihovoj vezi saznaje se ponešto novo i dugo nakon razvoda i smrti Lejdi Di, pa tako na svetlost dana izlaze razni intervjui, pišu se knjige, ispovesti bliskih ljudi glavnih aktera, ali i preko snimaka koji su bili slikovitiji od samih reči.

Na jednom takvom snimku kralj Čarls (u to vreme princ od Velsa) naleteo je grubo na svoju suprugu na jednom javnom događaju. Odgurnuo je princezu Dajanu koju je to vidno uznemirilo i rastužilo.

Njeno lice nekoliko sekundi nakon što je to uradio dovoljno govori, a onda je nakon što ga je pogledala, nastavila da se smeje iako se činilo da joj nije do smeha.

"Ponizio ju je", "Uradio je to namerno", "Uvek je bio ljubomoran na nju", "Nije bio dobar muž, a ona je bila sjajna", "Bio je ljubomoran jer ga javnost nikada nije volela kao nju", "Ljubomora", "Mislim da bi Dajana bila srećna da zna da je Hari pobegao", "Nikada je nije bio dostojan", "Nije joj se ni izvinio niti je prihvatio to što je uradio", "Kralj Čarls je bio zloban prema princezi Dajani", mnogi komentarišu ovaj snimak ističući da britanski monarh nije mogao da sakrije zavist i netrpeljivost prema tadašnjoj supruzi, koja je bila žena iz naroda dok on potiče iz jedne od najuticajnijih svetskih porodica.

Princeza Dajana zvanično je bila u braku sa Čarlsom od 1981. do 1996. godine, dobili su sinove Harija i Vilijama, a voljena princeza poginula je 1997. u Parizu, u saobraćajnoj nesreći dok se kralj 2005. oženio Kamilom Parker, sadašnjom kraljicom.

Kamila Parker, Kralj Čarls
foto: Profimedia

Lejdi Di je javno rekla da se Kamila umešala u njen brak, a deo te afere bio je telefonski razgovor Čarlsa i Kamile koja u je u to vreme bila ljubavnica. Dvoru nije bilo nimalo simpatično kada je 1993. pušten u etar razgovor koji se smatra najvećim skandalom u britanskoj kraljevskoj porodici u modernoj istoriji.

Aferu je razotkrio radio amater koji je tvrdio da je slučajno naišao na razgovor njih dvoje dok je menjao kanale. Snimak koji traje šest minuta i transkript prodati su tabloidu "Esquire". Kada se dogodio bizaran razgovor, kako ga mnogi opisuju, i Kamila i Čarls, koji vodi hrabru borbu sa rakom, bili su u braku sa drugim ljudima. Sve se desilo 1989. a četiri godine kasnije javnost je saznala lascivne detalje.

Bivši telohranitelj Dajane Ken Vorf rekao je 2017. da je princeza uživala u sramoti svog muža, dok je razgovor bio na naslovnicama širom sveta. Dajaninu reakciju bivši policajac opisao je u svojoj knjizi "Guarding Diana: Protecting The Princess Around The World" isičući da je Lejdi Di bila šokirana, ali da joj je afera dala podsticaj da nastavi dalje.

"Gem, set, meč", rekla je dok je sa telohraniteljem sedela u dnevnoj sobi Kensingtonske palate a onda poručila: "Ovo je tako bolesno".

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Međutim i pored svih afera i poniženja koje je doživela od svog supruga, ipak je jedna rečenica bila ključna u njenoj odluci da ga napusti.

Naime biograf Dajane, Endrju Morton je za The Sun rekao da je princeza bila duboko pogođena Čarlsovim rečima nakon Harijevog rođenja.

"O Bože, opet je dečak!" — razočarano je rekao princ, čim je ugledao svog najmlađeg sina.

Naravno, Dajana je znala pol deteta, ali nije rekla mužu. Lejdi Di je priznala svom biografu da je njen muž uvek sanjao da će imati ćerku. Dajana je takođe rekla da se Čarls čak požalio svojoj tašti zato što je dobio još jednog sina. Morton tvrdi da je nakon ovoga Dajana konačno odlučila da napusti muža. Mada je razvod usledio tek godinama kasnije.

Stil / Žena

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs