Laušević 4 godine nije mogao da ima decu, a onda mu je gatara rekla u čemu je problem: Razveo se u zatvoru i zaveo nju

Ljubavni život Žarka Lauševića bio je poprilično zanimljiv, a ženio se dva puta.

Celebrities
11:40h
Laušević 4 godine nije mogao da ima decu, a onda mu je gatara rekla u čemu je problem: Razveo se u zatvoru i zaveo nju
Foto: Kurir

Žarko Laušević ženio se dva puta. Prva supruga mu je bila Maja Laušević sa kojom je dobio dvoje dece – ćerku Maju i sina Dušana. Njih dvoje bili su u braku od 1982. do 1998. godine.

Zanimljiva priča iz tog vremena vezana je za Žarka Lauševića o čijem se životu mnogo zna ali ne i podatak da se venčao upravo u ariljskoj crkvi "Sv. Ahilja".

- Žarku je neka gatara u Crnoj Gori rekla da se venča u crkvi, pred Bogom, pa će dobiti dete, jer on je tada već četiri godine bio u braku ali nisu imali dece. Pozvao me i izrazio želju da se venča u ariljskoj crkvi “Sv Ahilije“ i da mu budem kum. Međutim, kako nisam bio kršten, pop Jovo mi nije dozvolio, pa sam pozvao Bana Pejovića, mog drugara,da kumuje umesto mene. I verovali ili ne Laušević, nakon devet meseci dobije dete. Dosta kasnije, posle svih onih nemilih događa, dopisivao sam se sa njim i rado smo se sećali tih divnih trenutaka - ispričao je jednom prilikom njegov prijatelj Branko Vukajlović za "Infoligu".

Žarko Laušević
foto: Ata images

Glumac se od prve supruge razveo dok je bio u zatvoru.

"23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje", pisao je Laušević.

O supruzi Aniti nije se znalo mnogo, a ona iza sebe ima neverovatnu karijeru. Anita Laušević (devojačko Roganović), rođena je 1966. godine u Ljubljani. Ona je scenska šminkerka i maskerka, a prvi veliki angažman u Americi imala je 2004. godine na sminanju "Spajdermen 2". Radila je i na snimanju čuvene serije "Seks i grad".

Anita Laušević
foto: Profimedia

Sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama, poput Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija. Dobila je zazluženu nagradu i pohvalu za sav rad do sad za frizuru u serijama "Hronike Tajms skvera", "Privatni doktor" i "Instinkt".

Žarko je Anitu upoznao dok je još bila udata, a o ljubavi s njom pisao je i u svojoj knjizi "Godina prođe, dan nikad".

Njih dvoje dobili su ćerku Janu, ali njihov put ljubavi nije bio nimalo jednostavan, a ni bez prepreka. Upoznali su se na snimanju filma "Boj na Kosovu", međutim, život je za njih imao drugačije planove, pa im u tom trenutku nije bilo suđeno. Kako se navodilo, Žarko se odmah zaljubio u nju. Međutim, oni nisu otpočeli vezu jer je Žarko rešio da sačuva svoj brak, u kom je dobio dvoje dece, dok se Anita udala i rodila ćerku.

Anita Laušević
foto: A. H./ATAImages

"Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma "Boj na Kosovu". Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez "j" . Dolazi otmena, visoka, lepa. 'Razvodim se', reče mi danas", ovako je glumac opisao početke njihove ljubavi u svojoj knjizi.

Žarko Laušević, Ksenija Pajić
foto: Printscreen Youtube

Dok je Laušević bio u zatvoru, pisao je o njihovom odnosu. "Poseta - Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad", pisao je on.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs