Najbogatiju ženu na svetu zaveo žigolo pa prevario za milione: A onda je njena ćerka uradila šok stvar da mu se osveti

Kako je naslednicu Loreala zaveo mladi žigolo koji je dane provodio u muškom krevetu? Njena ćerka je uradila neverovatno pametnu stvar

Celebrities
12:48h Autor:
Najbogatiju ženu na svetu zaveo žigolo pa prevario za milione: A onda je njena ćerka uradila šok stvar da mu se osveti
Foto: HORST OSSINGER / AFP / Profimedia

Lilijan Betankurt je rođena sa zlatom kašikom u ustima. Kao ćerka Džulijana Šulera, osnivača Loreal kompanije ona je godinama bila najbogatija žena na svetu. Sada je to njena ćerka Fransoaz Betenkort Majers.

Bogatstvo Lilijan Betankurt bilo je procenjeno na 80 milijardi dolara, što joj je garantovalo mirnu starost. Samo što niko nije računao na to da će se Lilijan zaljubiti.

Iako je imala veliko bogatstvo, Lilijan nije rasipala nasledstvo koje je dobila od oca. Ona je uradila sve što je bilo u njenoj moći da to bogatstvo uveća.

Lilijen Betenkurt, Lilijan Betankurt
foto: PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia

Tako je kupila bred Lancome, a nakon 10 godina kasnije i proizvođača hrane i hrane za bebe Nestle.

Pričalo se da je Lilijan nasledila očev smisao za biznis. Kasnije se udala za bivšeg ministra kulture sa kojim je 1953. godine dobila ćerku Fransoaz.

Majka i ćerka nisu mogle biti drugačije. Dok je Lilijan vedrila i oblačila kao centar pariskog društva, njena ćerka je volela humanitarni rad i toplo porodično okruženje.

Fransoaz Betenkort-Mejers
foto: Profimedia

Fransoaz je bila zainteresovana za religiju, slikarstvo, provodila je svoje vreme u biblioteci, a čak je završila i katoličku školu. Sa 30 godina je objavila knjigu koja se bavila hrišćanskim odnosima i grčkom mitologijom, a iste godine se udala za Žan Pjer Majersa sa kojim je kasnije imala dvojicu sinova.

Lilijanin zet se kasnije pridružio upravnom odboru Loreala, a 1994. godine je postao zamenik predsednika kompanije. Fransoaz je isto bila uključena u odbor direktora od 1995. godine.

Fransoaz Betankur Mejer
foto: Profimedia

Uprkos tome što se majka i ćerka nisu slagale, svima je bilo jasno da će njena ćerka i zet naslediti porodični posao, a onda se desila čudna stvar...

Godine 2007. Lilijan je izgubila muža, a tri meseca nakon njegove smrti, u njenu kuću se uselio fotograf Franosa Mari Banije.

Lilijan je tada već imala 85 godina, a Fransoa je bio pola veka mlađi, ali nagađalo se da je njihova romansa započela još pre smrti njenog muža.

Lilijan Batenkur
foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Pikantnost ovoj priči dodala je činjenica da Fransoa ranije nije bio u vezi sa ženama, ali sa muškarcima - DA. Štaviše dugo je živeo sa više muškaraca i imao je reputaciju žigola i plejmejkera.

I malo je čudno što Lilijan, koja je kretala u samom srcu pariskog društva za to nije čula ranije.

Lilijan je mladog žigola obasipala poklonima, svaki njegov hir je bio zadovoljen odmah.

Želiš stan u centru Pariza? Što da ne.

Novi sportski automobil? Može.

Izmišljeni posao konsultanta za umetnička dela od 700 evra mesečno? Naravno.

Lilijan Betankurt
foto: Profimedia

Tokom prve tri godine njihove afere, Lilijan je svom dečku poklonila dela Matisa, Pikasa i Mondrijana iz sopstvene kolekcije.

S druge strane, Lilijaninina ćerka i zet su na njeno ponašanje gledali kao na čist hir, nešto što će vremenom prići, ali...

Onda je Lilijan odlučila da "uspvoji svog dragog prijatelj", a do tada su već troškovi za njegovo održavanje prelazili milijardu evra.

Fransoaz je izgubila strpljenje i odlučila da tuži žigola.

" Ušao je u naš život kao šala, a onda postao poverenik. Onda se taj čovek od poverenja pretvorio u Raspućina," rekla je ona.

Fransoaz Betankur Mejer
foto: Profimedia

Na sudu je Fransoaz izjavila da je žigolo zloupotrebio poverenje njene stare majke te navela da je joj je stalno iznuđivao novac. Ali Fransoaz nije računala na to da rivalstvo između nje i majke još uvek traje.

Lilijan je ovakvo ponašanje svoje ćerke doživela kao "pobunu" i zapretila joj da će joj oduzeti nasledstvo. Shvativši da to zaista može tako da se i desi, Fransoaz se povlači kako bi osmislila strategiju.

2010. godine Fransoaz potplaćuje majčinog batlera koji snima razgovore u kojima se otkriva telefonski poziv od izvesnog Patris de Mestera, njihovog savetnika za upravljanje imovinom koji kaže Lilijan da je ona obećala svom dečku privatno ostrvo. Ali stara dama je bila iznenađena jer se nije sećala da je tako nešto obećala svom dečku.

Fransoaz Betenkor Mejers
foto: Profimedia

Taj telefonski razgovor je bio dovoljan da na sudu staru gospođu proglase neuračunljivom.

Fransoaz postaje staratelj svoje majke. Lekari su Lilijan dijagnostikovali akutnu demenciju, a upravljanje kompanijom preuzeo je Lilijanin unuk, a Fransoazin sin Žan Viktor Majers.

Lilijan umire 2017. godine a njena ćerka ostaje sa vilom, firmom i milionima na računu.

Šta se desilo sa žigolom?

2015. godine fotograf je osuđen na 3 godine zatvora i novčanu kaznu od 350 hiljada evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs