Evo šta morate znati da bi radili za kraljevski par: Spisak zaduženja je dugačak, ali jedna stvar posebno zapada za oko

Morate posedovati retku veštinu da biste ušli u tim i postali član osoblja Princa Vilijama i Kejt Midlton

Celebrities
Evo šta morate znati da bi radili za kraljevski par: Spisak zaduženja je dugačak, ali jedna stvar posebno zapada za oko
Foto: Ben Birchall / PA Images / Profimedia

Da bi članovi kraljevske porodice imali imidž kakav imaju, često im pomaže visokokvalifikovan tim osoblja iza kulisa, a konkursi za rad sa starijim članovima kraljevske porodice veoma retko se oglašavaju.

Međutim, oni koji su uvek sanjali da rade zajedno sa princom Vilijamom i njegovom suprugom, princezom Kejt, imaju sreće. Naime kraljevski par nedavno je objavio oglas za potpuno novog člana osoblja koji će im pomagati u Kensingtonskoj palati.

Princ Vilijam
foto: Kin Cheung / AFP / Profimedia

Uzbudljiva nova uloga je pomoćnik privatnog sekretara koji pomaže u planiranju i obavljanju većine javnih angažmana u Velsu, Škotskoj i Severnoj Irskoj, sa posebnim fokusom na Vels. Ipak, postoji kvaka, jer fokus na Vels znači da će kandidati morati da imaju najmanje konverzacijske veštine velškog, sa poželjnim tečnim pisanim i govornim velškim.

Pored toga, sekretar će takođe morati da ima snažno razumevanje velških zajednica, poslova, vlade i biznisa, zajedno sa odličnim komunikacijskim veštinama i dokazanom sposobnošću da izgradi produktivne odnose sa širokim spektrom pojedinaca i institucija.

Dok otprilike samo 891.800 ljudi govori velški, ili Cimraeg kako je poznat, taj jezik dolazi sa iznenađujućom kraljevskom vezom, jer ga je kralj Čarls jednom učio nedeljama pre svoje uloge princa od Velsa 1969. da bi savladao jezik u poštovanju za naciju kojoj je bio postavljen da služi.

Rouz Hamburi, Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Princ Vilijam i supruga Kejt takođe imaju ličnu vezu sa Velsom, jer je tamo Vilijam prvi put bio stacioniran kao pilot spasioca RAF-a na ostrvu Anglsi, i gde je par takođe imao svoj prvi dom nakon njihovog zapanjujućeg venčanja 2011.godine

Sam Vilijam je takođe uložio velike napore da nauči velški otkako je postao princ od Velsa 2022. godine, nakon dolaska njegovog oca na presto i smrti njegove bake kraljice Elizabete. I tako, samo dan nakon što je završen period žalosti, princ je sa suprugom krenuo u Vels da se sastane sa stanovnicima Svonsija i izrazi svoju strastvenu ljubav prema zemlji.

Sveštenik Stiven Bunting, koji je ugostio par u Svonsiju tokom posete, bio je taj koji je otkrio Vilijamove jezičke napore, kako je rekao: „Govorio je o učenju velškog i podelio neke velške fraze“, rekao je Bunting, otkrivajući da je kraljevska porodica praktikovala fraze "paned" (šolja, kao što je čaj) i "bara brith" (tradicionalni velški hleb od čaja).

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs