Priča se da mu je Mesi pre 17 godina "preneo svoje moći" i odredio sudbinu: Posle evropskog prvenstva je to i dokazano

Mladi fudbaler koji nosi boje Španije nova je nada fudbala i momak koji obećava, a pre deceniju i po kada ga je Mesi držao u naručju, niko nije mogao ni da zamisli da će upravo on biti njegov naslednik

Celebrities
Priča se da mu je Mesi pre 17 godina "preneo svoje moći" i odredio sudbinu: Posle evropskog prvenstva je to i dokazano
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Lajonel Mesi je osvojio novi naslov na Copa Americi s Argentinom, dok je Lamine Jamal zauzeo prvo mesto sa reprezentacijom Španije tokom Eura u Nemačkoj, a njihova popularnost je naglo porasla zbog fotografije koju je Jamalov otac objavio.

Na njoj se nalaze četvoromesečni Jamal i vrlo mladi Mesi, a u opisu fotografije ponosni otac je napisao: "Početak dve legende".

U to vreme Mesi je već stekao svetsku slavu, nastupio je i na Svetskom prvenstvu 2006. u Nemačkoj i bio u prvom timu Barselone.

Fotografija je nastala 2007. godine za humanitarnu akciju katalonskog lista "Sport", a na njoj je prikazano kako Mesi kupa tada bebu Jamala.

Mnogi su ovu fotografiju okarakterisali kao jednu od najboljih u istoriji Barselone, a neki su u šaljivom tonu poručili da je Mesi "preneo svoje moći" na dečaka koji je danas jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta.

Fotografija je nastala u sklopu saradnje "Sporta" sa Barselonom i UNICEF-om na dizajniranju humanitarnog kalendara koji uključuje igrače kluba. Ideja je bila da se uključe fotografije igrača sa malim bebama.

Tako je nastala kultna fotografije koja će vrlo izvesno ući u istoriju kao jedna od najvećih slučajnosti ikada, jer je UNICEF proveo nekoliko meseci birajući decu u Kataloniji koja su bila pod okriljem njegovog programa.

Dogovorena je lutrija između roditelja zainteresiranih za učešće u programu, a nasumični odabir koji je usledio doveo je do izbora Jamalovih roditelja. Sudbina je, kako kažu, zapisana u zvezdama.

Pošto su odabrani kao jedna od retkih porodica koje su učestvovale u programu, Jamalovi roditelji su pozvani na Camp Nou u decembru 2007.

Lajonel Mesi
foto: Joan Monfort / Zuma Press / Profimedia

Jamal je izabran za fotografiju, ali nije bilo načina da se zna s kojim igračem će biti uparen tog dana. Gotovo kao da je unapred bilo zapisano, igrač izabran za fotografisanje sa Jamalom bio je niko drugi nego Lajonel Mesi - najbolji fudbaler svih vremena.

Jamalove roditelje su u svlačionici u kojoj su snimane fotografije dočekali fotografi Džoan Montfort i Oriol Kanals, ne sluteći da će 16 godina kasnije dete koje su fotografisali postati jedan od najvažnijih igrača u toj prostoriji.

Danas se čini da je mladi fudbaler spreman da krene stopama Argentinca, jer ga njegove impresivne veštine čine jednim od najvažnijih igrača i za Barselonu i za reprezentaciju Španije, a svoj kvalitet pokazao je i na tekućem Euru.

Stil / klix.ba

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs