Brega je zanosnoj Ljiljani posvetio najveći hit: Kad je prevario, ona utehu našla u bogatom Nemcu, rodila mu sina u 45oj

Od Ljiljane nije bilo lepše, osamdesete godine prošlog veka obeležile su mnoge lepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najlepših bila je Ljiljana Tica

Celebrities
12:24h Autor:
Brega je zanosnoj Ljiljani posvetio najveći hit: Kad je prevario, ona utehu našla u bogatom Nemcu, rodila mu sina u 45oj
Foto: Printscreen Youtube / todorspin

Ljiljana Tica, omiljena manekenka u bivšoj Jugoslaviji, osvajala je srca svojom neodoljivom pojavom i prirodnim šarmom.

Sedamdesetih i osamdesetih najlepša žena velike Jugoslavije za kojom su glavu i ponos gubili moćni muškarci, otkriva detalje burne veze sa Goranom Bregovićem.

Njen neodoljivi izgled bio je magnet za modne kuće koje su se nadmetale da je imaju u svojim revijama.

Ljiljana Tica (65) decenijama živi u inostranstvu, ali veze s Beogradom nikada nije prekinula. Kaže da je Beograd njen eliksir mladosti i da uvek rado dolazi da potraži prijatelje, pa se puna utisaka ponovo vraća za Nemačku.

Ljiljana Tica
foto: preentscreen/Facebook

Ljiljana Tica srećno je udata pune 34 godine

I upravo je smeh bio džoker na koji je odigrao njen suprug, Nemac Herman Beč.

- Tada sam već radila u Minhenu i trebalo je da me snime na konju s nekim ogrlicama od zlata i brilijanata. On je bio tu, radio je za neki časopis i imao hrabrosti da me pozove na piće. Pitala sam se odakle mu smelost, ali sam ipak otišla i odmah se zaljubila.

- Neverovatno je duhovit, s njim se stalno smejem, tako nešto nisam imala ni sa jednim dečkom. Harizmatičan je, načitan, pametan, veoma velikodušan i ne laže. Ima izuzetnu energiju, obožava da kuva i sluša operske arije u kuhinji, rekla je za Gloriju.

Ljiljana Tica
foto: Printscreen Youtube/ mario 74

Ljiljana je postala majka u 45. godini, dobila je sina Lenarda Vladimira. Danas ističe da svakog dana zahvaljuje Bogu na tom daru.

Nije ostala samo u svetu mode, dobila je priliku da zakorači i na filmsko platno te se pojavila u filmu "Vojnikova ljubav" 1976. godine, delila je kadar s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. I dok su mnogi muškarci sanjali o osvajanju njenog srca, samo je nekolicini to zaista pošlo za rukom.

Njena prva ljubav iz mladosti, s kolegom Momom Jakovljevićem, danas poznatim hirurgom, bila je ispunjena zabavom, anegdotama i smehom. Međutim, posebno značajnu ulogu u njenom životu imala je veza s poznatim muzičarem Goranom Bregovićem.

Ljiljana Tica
foto: preentscreen/Facebook

Od Ljiljane nije bilo lepše, govorili su njeni savremenici, a Goran Bregović nije mogao da odoli lepoti i šarmu najtraženijeg modela toga doba. Njih dvoje su zajedno proveli dve godine, a istina o njihovoj vezi isplivala je nakon što su se rastali.

Iako su se pojavile priče da je on pokušao da izbegne tu vezu, ipak joj je posvetio nezaboravnu pesmu "Bitanga i princeza". Ljiljana je sama priznala da su njih dvoje imali vrlo turbulentan odnos, s obzirom na to da je bila izrazito posesivna i ljubomorna, što mu nije odgovaralo dok je gradio svoju karijeru. Raskinuli su zbog njenih emotivnih zahteva koji nisu išli u korak s njegovim profesionalnim usponom.

Goran Bregović
foto: Printscreen Youtube - Prostorni Aktivista

Pobedivši na izboru Elite lice godine časopisa "Bazar", Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulko. To joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila, piše scena.hr.

Na jednom gala prijemu upoznala je čoveka za kojeg se udala, tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa "Elle". Venčali su se 1987. godine na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju.

Šta danas Ljiljana kaže o vezi sa Bregom?

"Goran i ja smo se sreli u pogrešno vreme. Bio je veoma popularan, nisam ni znala njegove pesme, morala sam da kupim sve ploče da saznam šta peva “Bijelo dugme”. Svi su mi rekli da nisam normalna jer nisam znala ko je Brega.

Za dve godine koliko smo bili zajedno napisao je samo šaljivu pesmu “Milicija trenira strogoću”, iako je svim devojkama sa kojima je bio posvetio bar po jednu kompoziciju.

Ubrzo po rastanku zbog njegove prevare, sa 24 godine, otišla sam da gradim karijeru u Minhenu."

Stil/Scena.hr/Azra/Glorija

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs